Aktuális

Hírek, események

Fotó a fotóarchívumról.Megnyílt az Országgyűlési Múzeum közel 30.000 kategorizált képet tartalmazó Fotóarchívuma. A gyűjteményben megtekinthetők a magyar törvényhozáshoz kapcsolódó történeti emlékeket és a különböző országgyűlési eseményeket megörökítő eddig még nem publikált fotók. Az archívum részét képezik a Szent Koronát, valamint az Országház és a Kossuth tér történetét, építészetét, művészeti alkotásait bemutató felvételek is.

Varga Béla köszöntése az Országgyűlésben, 1993. február 23.1993. február 23-án ünnepélyes pillanatokkal kezdődött az Országgyűlés plenáris ülése: a törvényhozók 90. születésnapján köszöntötték Varga Bélát, az 1946–47-es Nemzetgyűlés elnökét.

 ​​​​​​​Lantay Lajos: Agyagiparos szobra Zsolnay Vilmos vonásaival a főrendiház folyosójánA Végrehajtó Bizottság 1898. február 16-án kötött szerződést Zsolnay Vilmossal száz szobor kivitelezésére: nyolcvannyolc pirogránit szoborra a társalgókba és a folyosókra, valamint tizenkét horganyszoborra az üléstermekbe.

A bálra szóló meghívók egy része.Február folyamán farsangi hangulatot és a századelő báljainak világát idéző rendhagyó kiállítás tekinthető meg az Országgyűlési Könyvtárban Vízkereszttől hamvazószerdáig – a báli szezon emlékei címmel. A gyűjtemény Thész Dóra, az Országgyűlés Hivatalának munkatársa jóvoltából került a könyvtár közösségi terébe.  Az érdeklődők a tárlóban bemutatott meghívók, plakátok, táncrendek és a mulatságokról szóló színes újsághírek segítségével kaphatnak képet a 20. század első felének közkedvelt táncos rendezvényeiről.

​​​​​​​Gróf Apponyi Albert portréja. Balló Ede olajfestménye, 19041933. február 7-én, 87 éves korában elhunyt gróf Apponyi Albert házelnök, majd vallás- és közoktatási miniszter, az 1920-as párizsi békekonferencián a magyar delegáció vezetője.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!