Országházi programok a Kulturális Örökség Napjain

Az Országház a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében 2011 óta minden esztendőben megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Idén szeptember 16-án és 17-én 9-féle különleges sétán lehet részt venni.

A rendhagyó, kibővített Országház-látogatás során a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, a képviselőházi társalgó és ülésterem, a Vadászterem, valamint a Delegációs terem tekinthető meg. A kupolatúra résztvevői megnézhetik az épület kupoláját belülről, és felmehetnek a lanternába. Az alagsorba látogatók láthatják a szellőzőfolyosókat, a jégaknákat, a keverőtereket, a fűtő- és hűtőberendezéseket. A program résztvevői megismerhetik az Országház utóbbi száz évének történetét is. A Tér-sétára jelentkezők a Kossuth tér eseményeiről, műemlékeinek történetéről hallhatnak, és megannyi apró, kevéssé ismert részletet fedezhetnek fel a tér titkaiból. A gyerekek a Kossuth teret és az épület legizgalmasabb helyiségeit játékos, interaktív vezetés keretében nézhetik meg. Az Országgyűlési Könyvtárban muzeális gyűjtemény, valamint könyvtár- és művészettörténeti séta várja a látogatókat. Az Országgyűlési Múzeum tárlatvezetése A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítást annak megújult részeire fókuszálva mutatja be.

A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A sétákról, programokról további információ, illetve a regisztrációs felület itt található.

Kulturális Örökség Napjai, 2019.
Kulturális Örökség Napjai, 2019
Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlési Múzeum