Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Az Országgyűlési Őrség fogadta a lengyel Sejm őrség delegációját

Az Országgyűlési Őrség az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából az Országházban fogadta a lengyel Sejm őrségének parancsnokát és tagjait.

Elhunyt Máté László, volt országgyűlési képviselő

Életének 67. évében elhunyt Máté László, az MSZP egykori parlamenti képviselője. 

Az 1994. évi országgyûlési választásokon az MSZP országos listájának huszonhatodik helyérõl szerzett mandátumot. Az MSZP-frakció mezőgazdasági munkacsoportjának a tevékenységében vesz részt. 1994-tõl az MSZP alelnöke volt.

Semmelweis-napi megemlékezés az Országgyűlés plenáris ülésén

Kövér László, az Országgyűlés elnöke:

"Tisztelt Országgyűlés! A mai nap, július elseje a világhírű magyar orvos, Semmelweis Ignác születésének napja, aki a gyermekágyi láz kóroktanának megalapozója volt. Ő mutatott rá először a kórházi higiénia fontosságára, amellyel megelőzhetővé tette a gyermekágyi láz rettenetes következményeit. Ez a nap egyben az egészségügyi dolgozók napja is....

Latorcai János részt vett a Lublini Unió megalakulása 450. évfordulójának megemlékezésén

Dr. Latorcai János a lengyel házelnök meghívására - a Magyar Országgyűlés elnökének képviseletében - részt vett a Lublini Unió megalakulásának 450. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Lengyelországban.

A hivatalos program keretében szervezett ünnepélyes konferencián Dr. Latorcai János kiemelte, hogy az 1569. július elsején létrejött szövetség több, mint két évszázadon át biztosította a békés együttélés feltételrendszerét a különböző etnikumú és vallású emberek számára

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2019. július 1-2-án tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája