Jegyvásárlás

Egyéni látogatók

Jegyek előzetesen a www.jegymester.hu/parlament  oldalon vásárolhatók. A látogatás napján a Látogatóközpontban korlátozott számban egyéni belépőjegyek vásárolhatók, helyszíni jegyelővétel nem lehetséges. Fizetés a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával, magyar forintban lehetséges. (A jegy vásárlása időt vesz igénybe.) Csoportok előzetes bejelentkezés alapján látogathatják az épületet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az Országgyűlés Hivatalának hivatalos jegyértékesítési oldala a www.jegymester.hu/parlament. Egyéb weboldalakon vásárolt jegyekért, az általuk okozott károkért (pl. túlárazott vagy hamis jegyek, lemondás esetén a visszafizetés megtagadása stb.) nem vállalunk felelősséget.

Óvodás és iskolás csoportok

Az óvodás, általános és középiskolás csoportok speciális, a gyerekek, diákok előzetes tudására épülő, életkoruknak megfelelő mintegy 45 perces vezetésben részesülnek.

Az óvodás csoportok az idegenforgalom(kukac)parlament.hu e-mail-címen jelentkezhetnek.

Az iskolai csoportok a https://parlament.jegymester.hu/iskola oldalon regisztráció után jelentkezhetnek.

A társadalmi, állampolgári, gazdasági ismeretek elsajátítását célzó tantárgyak keretében érkező magyarországi általános és középiskolai csoportok és kísérőik (maximum 3 fő), valamint az óvodás csoportok és kísérőik (maximum 3 fő) számára a látogatás díjmentes.

Utazásszervezők

Utazásszervezők részére az Országgyűlés Hivatala külön szerződés keretében biztosítja szervezett csoportok látogatását.

A szerződéskötés feltételeiről a https://parlament.jegymester.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

Egyéb csoportok

Egyéb csoportok az idegenforgalom(kukac)parlament.hu e-mail-címen jelezhetik látogatási igényüket.

Nyitvatartás

Országházi séta

A 45 perces országházi séta audioguide-dal vagy szakképzett idegenvezetői kísérettel az alábbi nyelveken vehető igénybe: magyar, angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol. A vezetés lengyel, szlovák, horvát, héber, román, szerb, ukrán, koreai, portugál, arab, szlovén, cseh, kínai, japán, bolgár és török nyelven kizárólag audioguide-dal érhető el.

A vegyes audioguide-os vezetések során a látogató a fent említett 23 nyelv közül választhatja ki a helyszínen, a belépést követően a kívánt nyelvű hanganyagot.

Elérhetőség

Elérhetőségek

E-mail-cím: idegenforgalom(kukac)parlament.hu

Telefonszám: +36 1 441 4904, +36 1 441 4415