Információk az új honlapról

Az Országgyűlés honlapja 2014-ben megújult, az új oldal induló állapota alapvető információkat tartalmaz az Országgyűlés működéséről, az Országház Látogatóközpontjáról, az Országgyűlés Hivatalának szervezetéről valamint egyes kapcsolódó szervezetekről. Ezzel párhuzamosan a régi felület továbbra is elérhető.

Az új oldalon a keresés egyszerűbbé vált: egy általános kereső mellett rendelkezésre áll tematikus kereső is, mellyel hatékonyan tallózhatunk irományok, képviselők és felszólalások adatai között.

A parlament ikonra kattintva bárhonnan ismét a nyitóoldalra jutunk. Az élő közvetítés - mind a plenáris, mind a Törvényalkotási bizottság üléséről - az új honlapon a képernyő jobb oldalán érhető el.

A honlap megújulásával egy időben adatbázis fejlesztésre is sor került, amely az új Házszabály rendelkezéseinek való megfelelés miatt vált szükségessé. Az adatbázis fejlesztése miatt a korábban megszokott felületeken más megnevezések, új oszlopok, sorok, illetve átalakított lekérdező panelek jelentek meg. Ugyanakkor a honlap folyamatos, akár korábbi ciklusokra visszanyúló monitorozása állandó feladat. Ennek célja az Országgyűlés honlapja elindulása előtti tartalmának ellenőrzése, forrásainak felkutatása és a helyes adatok publikálása a magyar és az angol nyelvű oldalon egyaránt.