Készült: 2019.11.13.04:06:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2005.09.12.), 185. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  185  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A kincstári vagyoni körbe tartozó ingatlanok esetében a Kincstári Vagyoni Igazgatóság jogosult bármifajta jognyilatkozatot tenni. A jelenlegi információim szerint, ahogyan a képviselő úr is fogalmazott a kérdésében, nem történt olyan hozzájárulás a Kincstári Vagyoni Igazgatóság részéről, amely bárkit följogosított volna arra, ami ott történt. Ebből következően - információim szerint - augusztusban le is bontották azt a sorompót, ami ezt a fajta jogsértő magatartás miatti felháborodást kiváltotta.

Az én ismereteim szerint bíróságon van az ügy, tekintettel arra, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság nem adott hozzájárulást, nincs olyan, a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal szerződésben álló partner, aki jogszerűen megállapodást köthetett volna az ezen ingatlanra vonatkozó bárminemű pénzszedési tevékenységre. Ebből következően a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vitatja ennek a jelenlegi helyzetnek a jogszerűségét, és a bírósági vizsgálatot megelőzően - én csak a KVI álláspontját tudom itt elmondani - a bírósági eljárás remélhetőleg igazolni fogja azt, hogy az a mondat, amire a képviselő úr itt hivatkozott a kérdésében, az semmiképpen nem tekinthető senki részéről sem megállapodásnak, sem engedélynek.

(18.00)

Ezért a jelenlegi helyzet szerint - a jogi helyzet rendezése után - a Kincstári Vagyoni Igazgatóság valamilyen pályázatos formában kívánja a további időszakot egyértelművé tenni arra nézve, hogy ki legyen a kezelője a továbbiakban az adott ingatlannak. Ugyanis aki jelen pillanatban ezt a pénzszedést folytatta, nem állt olyan szerződésben a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal, ami feljogosította volna arra, hogy pénzszedés történhessen.

A bíróság döntését meg fogjuk várni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), és a bíróság döntése után következik az a lépés, ami továbbvihet a jogszerű állapot helyreállításában.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  185  Következő    Ülésnap adatai