Készült: 2019.09.22.04:45:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

22. ülésnap (2018.09.17.), 59. felszólalás
Felszólalás oka A határozati házszabályi rendelkezésektől való eltérés
Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:   57-58  59   59-60      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Most házszabálytól eltérésről döntünk. A Házbizottság múlt heti ülésén a frakciók egyetértettek abban, hogy az Országgyűlés mai ülésnapján úgy térjen el a házszabálytól, hogy Ritter Imre német nemzetiségi képviselő a napirendi javaslatról történő határozathozatalt megelőzően, „Megemlékezés Heinek Ottóról, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnökéről és munkásságáról” témában ötperces időtartamban felszólalhasson azzal, hogy további hozzászólásra ne legyen lehetőség. A házszabálytól eltérésre tett javaslatot H/1461. számon a honlapon is megismerhették.

Kérem, foglalják el a helyüket, és ellenőrizzék, hogy a kártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket arra, hogy a házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e a házszabálytól való eltéréshez. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a házszabálytól való eltérést 156 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Elfogadott döntésünknek megfelelően most Ritter Imre nemzetiségi képviselő úr napirend előtti felszólalására kerül sor, ötperces időtartamban: „Megemlékezés Heinek Ottóról, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnökéről és munkásságáról” címmel. Megadom a szót Ritter Imre képviselő úrnak, aki az első mondatokat anyanyelvén ismerteti, majd magyarra fordítja azokat. Öné a szó, képviselő úr.

(15.50)
Felszólalások:   57-58  59   59-60      Ülésnap adatai