Készült: 2020.05.26.03:07:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

4. ülésnap (2018.05.18.), 1. felszólalás
Felszólalás oka Ülésnap megnyitása
Felszólalás ideje 2:35


Felszólalások:  Előző  1   1-5      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK : (A teremben lévők felállnak, és ezzel köszöntik a választópolgárok közösségét. Amikor az ülést vezető elnök helyet foglal, a teremben lévők is leülnek.  Az MSZP, az LMP, a DK és a Párbeszéd képviselői nem tartózkodnak az ülésteremben.) Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának 4. ülésnapját megnyitom. Tájékoztatom önöket, hogy az ülés vezetésében Szűcs Lajos és Szilágyi György jegyző urak lesznek segítségemre.Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem Orbán Viktor miniszterelnök urat (Taps.); Schmitt Pál volt köztársasági elnök urat (Taps.); Boross Péter volt miniszterelnök urat (Taps.); valamennyi volt és jelenlegi közjogi tisztségviselőt (Taps.); a magyarországi és határon túli történelmi egyházak vezetőit, a külhoni magyar közösségek képviselőit, a diplomáciai testületek tagjait, az Európai Parlament magyar képviselőit, önöket, országgyűlési képviselőket, a nemzetiségi szószólókat, valamennyi kedves vendégünket, a hazai és a külföldi sajtó képviselőit és mindenkit, aki figyelemmel kíséri a munkánkat.

Tisztelt Ház! A frakciók megállapodása alapján a ma kezdődő ülésünkön napirend előtti felszólalásokra, interpellációkra, azonnali kérdésekre és kérdésekre nem kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Most mandátumigazolás és képviselői eskütétel következik. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy Janiczak Dávid képviselő lemondása miatt a megüresedett helyre a Jobbik Magyarországért Mozgalom az országos listájáról Potocskáné Kőrösi Anita asszonyt jelölte. A Mentelmi bizottság az ülést megelőzően tanácskozott, és a választási iratok alapján Potocskáné Kőrösi Anita asszony megbízólevelének szabályszerűségét megvizsgálta.

Most megadom a szót Hargitai János úrnak, a Mentelmi bizottság elnökének, aki a mandátumvizsgálat eredményéről az egyes házszabályi rendelkezések 9. § (2) bekezdésének megfelelően jelentést tesz az Országgyűlésnek.
Felszólalások:  Előző  1   1-5      Ülésnap adatai