Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Hatvannégy éves korában elhunyt Szekó József a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Mohács polgármestere. 1998 októbere óta vezette Mohácsot polgármesterként, 2010 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának tagja volt, a Baranya megye területi listáról szerzett mandátummal.

Az Országgyűlés 2019. szeptember 18-án, szerdán 10:00 órától rendkívüli ülést tart.

Itt  olvashatják a napirendi javaslatot.

Országgyűlés Sajtóirodája

Életének 71. évében elhunyt Rajk László Kossuth-díjas építész, díszlet- és látványtervező, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának volt elnökségi tagja, a Szabad Demokraták Szövetségének parlamenti képviselője.

Parlameni Hírek

A kommunizmus álldozatainak emléknapjaA kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Kövér László megkoszorúzta a Nemzeti Vértanúk Emlékművét. Az Országgyűlés elnöke mellett koszorút helyezett el Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, Földváriné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke és Sömjéni László, a Szabadságharcosokért Közalapítvány alelnöke.

temesvárNapirend előtt emlékezett meg az Országgyűlés a temesvári népfelkelés hőseiről és áldozatairól

Betlehemi LángAz adventi készülődés időszakában a betlehemi Születés templomában meggyújtott Békelángot immár több mint három évtizede viszik szerte a világba a cserkészek, mert fontosnak tartják, hogy a béke reménységének szimbóluma minél több helyre eljusson: gyülekezeteinkbe, egyházközségeinkbe, közösségeinkbe és otthonunkba is. Ezt a betlehemi békelángot a magyar cserkészek a kilencvenes évek óta az Országházba is elhozzák.

Mátrai Márta háznagy asszony és Latorcai János alelnök az Országgyűlés nevében fogadta a cserkészeket, akik a Békelánggal meggyújtották az országházi adventi koszorú gyertyáit.