Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Parlameni Hírek

Egy hajdúsági fenyőfa lesz az Ország Karácsonyfája

Egy hajdúsági fenyőfa lesz az Ország Karácsonyfája

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megtörtént a Kossuth téren felállítandó Ország Karácsonyfájának kiválasztása. 
Már év elejétől folyamatosan érkeztek a felajánlások az ország minden tájáról az Országgyűlés Hivatalához. A beérkezett fényképek alapján idén 17 fenyőfát a helyszínen is megvizsgáltak munkatársaink és alapos mérlegelés után döntöttek az Ország Karácsonyfáját megtestesítő fenyőfa Kossuth téri felállításáról.

 

A kiválasztáskor a megfelelő nagyság és arányos forma, a kellően dús lombozat mellett a szakembereinknek olyan technikai szempontokat is figyelembe kellett venniük, mint a megközelíthetőség, az elektromos vezetékek közelsége, az emelődaru és a szállítójármű helyigénye valamint az utaztatás viszontagságainak – kivágás, emelés, rögzítés – elviselése. Mindezen tényezők együttes mérlegelésével idén a választás egy hajdúszoboszlói fenyőfára esett, amelyet 1983-ban ültetett tulajdonosa, és az eltelt negyven esztendő alatt hozzávetőleg 24,5 méteresre nőtt, törzsátmérője 80 cm, súlya pedig több mint 5 tonna.

A fa kivágásának, szállításának és feldíszítésének időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.