Aktuális

Egy háznak mindig van saját története, az Országház története pedig mindannyiunké.
A hároméves munkával készült dokumentumfilmet, amelyben különleges perspektívákból láthatják hazánk egyik legszebb épületének a rendkívüli építészeti, iparművészeti részleteit először 2024. június 14-én tekintheti meg a nagyközönség a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Balatonfüreden.

Hírek, események

A pályázati program 2. helyszínrajza.Az Országház építésére kiírandó pályázat összeállításával megbízott albizottság 1881. december 8-i ülésén gróf Andrássy Gyula javaslatot terjesztett be, hogy az épület ne a Dunára merőlegesen, attól kerttel elválasztva, hanem a folyó mentén, teraszszerű kiképzéssel épüljön.

A pályázat logója.Magyarország 2022-ben ünnepli a magyar középkor egyik nagy jelentőségű és a későbbi korszakok alkotmányfejlődésére is hatással bíró jogi dokumentuma, az Aranybulla kibocsátásának 800 éves évfordulóját. Az Országgyűlés elnöke ebből az alkalomból pályázatot hirdet egyetemek és főiskolák hallgatói részére.

A Nékosz-kollégiumok képviselőinek felvonulói 1947. május 1-én a budapesti Hősök terén.Keresztury Dezső vallás- és közoktatásügyi miniszter 1946. december 3-án nyújtotta be törvényjavaslatát a paraszt- és munkásszármazású, szegény, tehetséges gyermekek kollégiumi neveltetésének biztosítására.

A kötet borítója.Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent A magyar parlament karikatúrákon (1867–1989) című kötet, mely több mint háromszázötven magyar politikai gúnyrajzot mutat be a parlamenti munkáról, annak tereiről, történetéről és változásairól. A gazdag képanyagot lényegre törő elemzések egészítik ki.

Ramháb Mária nyugalmazott megyei könyvtárigazgató 2021. november 30-án átvette a Nagy Miklós-díjat.Ebben az évben Ramháb Mária nyugalmazott megyei könyvtárigazgató vehette át az Országgyűlési Könyvtár szakmai támogatásáért járó Nagy Miklós-díjat, amelyet az Országgyűlés elnöke 2018-ban, a könyvtár fennállásának 150. évfordulója alkalmából alapított meg. A kitüntetést Redl Károly, az Országgyűlési Könyvtár vezetője adta át november 30-án Kecskeméten.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi június havi ülésterve (2024.06.10.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka június 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!