Aktuális

Egy háznak mindig van saját története, az Országház története pedig mindannyiunké.
A hároméves munkával készült dokumentumfilmet, amelyben különleges perspektívákból láthatják hazánk egyik legszebb épületének a rendkívüli építészeti, iparművészeti részleteit először 2024. június 14-én tekintheti meg a nagyközönség a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Balatonfüreden.

Hírek, események

A Göncz Árpád Emlékhely.Göncz Árpád egykori köztársasági elnök születésének 100. évfordulója alkalmából február 9-én nyitották meg a nyilvánosság előtt Óbudán a Göncz Árpád Emlékhelyet, abban a házban, amelyben családjával lakott. Az érdeklődők – a személyes tárgyak mellett – megtekinthetik a volt államfő és felesége könyvtárát is. A helyszínen látható könyvhagyaték feldolgozásában az Országgyűlési Könyvtár tevékenyen részt vett.

Gyöngyösi János külügyminiszter sajtótájékoztatót tart nyolc nappal a párizsi békeszerződés aláírása előtt, Budapest, 1947. február 2.A második világháborút hivatalosan lezáró, 1947. február 10-én aláírt egyezmény visszaállította hazánk trianoni határait. Mivel Magyarország minden szomszédja – az egykori kisantant, valamint Ausztria – legkésőbb 1944-re a majdani háborús győztesek oldalára került, világos volt, hogy hazánknak le kell majd mondania a felvidéki, észak-erdélyi, kárpátaljai, délvidéki és muravidéki területekről.

A képviselők Göncz Árpádot választották meg a Ház elnökévé, aki ily módon a köztársaság ideiglenes elnöke lett, 1990. május 2.1922. február 10-én született Göncz Árpád író, műfordító, az Országgyűlés elnöke, köztársasági elnök.

Szabad György Alexander Dubčeket, a Cseh és Szlovák Szövetségi Gyűlés elnökét fogadja 1992. február 6-án.1992. február 6-án Szabad Györgynek, az Országgyűlés elnökének meghívására parlamenti küldöttség élén Magyarországra érkezett Alexander Dubček, a Cseh és Szlovák Szövetségi Gyűlés elnöke. Alexander Dubček az 1968-as „prágai tavasz” meghatározó alakja volt.

A magyar–német alapszerződés aláírása, 1992. február 6.Antall József miniszterelnök, Helmut Kohl kancellár, Mádl Ferenc tárca nélküli miniszter és Hans Dietrich Genscher külügyminiszter 1992. február 6-án az Országház kupolacsarnokában aláírta a magyar–német alapszerződést.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi június havi ülésterve (2024.06.10.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka június 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!