Aktuális

Hírek, események

Az Aranybulla 800 programsorozat logójaAz Országgyűlés elnöke programsorozatot indított a II. András által 1222-ben kiadott Aranybulla 800 éves évfordulója alkalmából. A programokról, illetve az oklevélről és utóéletéről számos információ található a most létrehozott Aranybulla 800 honlapon.

Részlet a videóból.Az Országház Filmműhely legújabb videója az Országház népi díszítőelemeiről ad áttekintést. Bemutatja a tárgyakon, képi ábrázolásokon, falfestményeken megjelenő azon elemeket, melyeket a magyar törvényhozás otthonának építése idején a népi kultúra kutatásának területe felölelt. A témát Tasnádi Zsuzsanna, Az Országház népi díszítőelemei című kötet szerzője ismerteti.

A tervpályázat hirdetménye az Építési Ipar hasábjain.1882. március 31-re készült el véglegesen az Országház tervpályázatának programja, és április 9-én jelent meg a hírlapokban. A program gyakorlatilag egy tizenegy oldalból álló nyomtatott füzet volt, melyben részletesen megszabták a pályázathoz szükséges feltételeket.

A kiadvány borítója.Országházi böngésző címmel rajzos kiadvány jelent meg gyerekeknek az Országház Könyvkiadó gondozásában. Az óvodás korosztálynak szóló vezetőfüzet sok illusztrációval, érdekességgel és változatos, játékos feladatokkal, ragasztható matricákkal segít megismerni a magyar törvényhozás otthonát.

Sulyok Dezső, a nemzetgyűlés Politikai Bizottságának tagja előterjeszti a Magyarország államformájáról szóló törvényjavaslatát, 1946. január 30.1897. március 28-án született Sulyok Dezső ügyvéd, kisgazdapárti politikus.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi június havi ülésterve (2024.06.10.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka június 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!