Aktuális

Hírek, események

Szacsvay Imre portréja.1992. május 5-én adták át az Országházban az első Szacsvay Imre-díjakat. Az 1991-ben alapított kitüntetést a gyermekekért, az ifjúságért végzett tevékenységért adományozta 2001-ig évente az ifjúsági ügyekért felelős tárca nélküli miniszter május 2-a, az első szabadon választott Országgyűlés megalakulása alkalmából. A díj névadója Szacsvay Imre egykori országgyűlési képviselő, a képviselőház jegyzője, az 1848–49-es szabadságharc mártírja.

Bittó István házelnök portréja. Barabás Miklós olajfestménye, 1875.1822. május 3-án született Bittó István miniszterelnök, képviselőházi elnök.

A debreceni megnyitón.Április 23-tól Debrecen ad állandó jelleggel otthont a Déri Múzeum közreműködésével az Országgyűlési Múzeum Új világ hajnalán – Tisza István című kiállításának, amely ebből az alkalomból új műtárgyakkal és tartalmakkal bővült. A tárlat a 20. század egyik legjelentősebb magyar államférfiját mutatja be, akinek személye és politikája ma is viták kereszttüzében áll.

Az Aranybulla kihirdetése, Jantyik Mátyás festménye az Országház főrendiházi üléstermében.II. András 800 évvel ezelőtt, 1222. április közepén bocsátotta ki Székesfehérváron az Aranybullát, a magyar középkor egyik nagy jelentőségű és a későbbi korszakok alkotmányfejlődésére is hatással bíró jogi dokumentumot.

Az Európa Tanács budapesti Információs és Dokumentációs Központjának megnyitója, 1992. április 14.1992. április 14-én nyílt meg a nagyközönség számára az Európa Tanács budapesti Információs és Dokumentációs Központja. A Központot az Európa Tanács és a magyar Országgyűlés mint társalapítók hívták életre 1991. október 1-én. Az intézmény tevékenységét önállóan, az Európa Tanács útmutatása szerint végezte.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!