Aktuális

Hírek, események

 Az Országház Könyvkiadó standja a 92. Ünnepi Könyvhéten, 2021.Az Országház Könyvkiadó a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén megrendezésre kerülő 93. Ünnepi Könyvhét keretében június 9–12. között a 8-as standon mutatja be az elmúlt évek könyvtermését. Az érdeklődők az Országház, a Kossuth Lajos tér és a magyar törvényhozás történetét feldolgozó számos magyar és idegen nyelvű történelmi, művészettörténeti, idegenforgalmi és ismeretterjesztő kiadvány közül válogathatnak.

Tüntetés a Bős-Nagymaros vízlépcsőrendszer megépítése ellen a Vörösmarty téren, 1988. május 27.1992. június 9-én az Országgyűlés hatályon kívül helyezte a Bős-Nagymarosi vízlépcső megvalósításáról és üzemeltetéséről 1977-ben kötött magyar–csehszlovák államközi szerződést, valamint a szerződés módosításáról 1983-ban Prágában aláírt jegyzőkönyvet.

A kötet borítója.Megjelent az Országházi séták sorozat tizenharmadik kötete Az Országház növény- és állatmotívumai címmel. A könyv egy botanikus és egy zoológus szemszögéből vezeti végig az olvasót az Országház belső díszítményeibe rejtett növény- és állatábrázolásokon.

Rendhagyó történelemóra – Az 1956-os Kossuth téri sortűz.A nemzeti összetartozás napja alkalmából június 4-én a Kossuth téren rendhagyó történelemóra került megrendezésre a Rákóczi Szövetséggel együttműködésben, a családokat játékos, interaktív programok várták, a Tér-Zene koncertsorozat nyitányaként pedig a Kiss Kata Zenekar lépett fel.

Golyónyom az Országház képviselőházi üléstermének pulpitusán.1912. június 7-én lőttek rá Tisza István házelnökre az ülésteremben. A pulpituson örökre megmaradt a golyó ütötte lyuk.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!