Aktuális

Hírek, események

Az Országgyűlés együttese nyerte a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát, amelyet hat Kárpát-medencei csapat részvételével rendeztek meg pénteken és szombaton.

Az EBEÉ Parlamenti Közgyűlése Budapesten, 1992. július 5. 1992. július 3-án megkezdte munkáját az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet tagállamainak Parlamenti Közgyűlése az Országházban. Az 52 ország 308 képviselőjét összefogó új fórum három napon át plenáris ülésen és bizottságokban az EBEÉ három nagy témájával: a biztonsággal, az emberi jogokkal és a gazdasággal foglalkozott.

Mária Terézia szobra az Országház kupolacsarnokában.1722. június 30-án a magyar országgyűlés is elfogadta a Pragmatica Sanctio néven ismertté vált 1722. évi I–III. törvénycikkeket.

Szabad György, az Országgyűlés elnöke felszólal a Budapesten ülésező Európa Tanács parlamenti közgyűlésén, 1992. június 30.1992. június 30-án Szabad György házelnök köszöntőjével megkezdődött az Országházban az Európa Tanács parlamenti közgyűlése 44. rendes ülésszakának nyári ülése.

A „Könyvtár, ami összeköt” és a „Múzeum Határok Nélkül” résztvevői, 2021.Az Országgyűlés elnöke idén is meghirdeti a „Könyvtár, ami összeköt” és a „Múzeum határok nélkül" elnevezésű pályázatot Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok és muzeológusok számára. A két program keretében összesen tizenhét közgyűjteményi szakember tölthet el egy hónapot, 2022. szeptember 24-től október 23-ig az Országgyűlési Könyvtárban, illetve az Országgyűlési Múzeumban.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!