Aktuális

Hírek, események

Göncz Árpád köztársasági elnök és Szabad György házelnök a parlamenti ciklus utolsó munkanapján.1994. április 7-én, a parlamenti ciklus utolsó munkanapján befejezte négyéves munkáját az Országgyűlés.

Jeszenszky Géza külügyminiszter Athénban átadja a magyar felvételi kérelmet az EU soros elnökségét ellátó Görögország képviselőjénekAz Országgyűlés a 16/1994. (III. 31.) OGY határozatában hatalmazta fel a kormányt, hogy benyújtsa a Magyar Köztársaság tagfelvételi kérelmét az Európai Unióhoz.

Megemlékezés II. Rákóczi Ferenc emléknapjánTöbb mint száz középiskolás diák részvételével tartottak megemlékezést II. Rákóczi Ferenc emléknapja alkalmából a fejedelem Kossuth téri lovas szobránál.

Baranyi-Müller Tamás előadást tart a diákoknakA Tanácsköztársaság kikiáltásának 105. évfordulóján, 2024. március 21-én az Országgyűlés Hivatalának szervezésében emlékeztek meg a vörösterror Országházban fogva tartott és megkínzott áldozatairól. Az eseményen részt vettek a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium tanulói is.

Bittó István 1875-ben készült portréja, mely az Országház Pázmándy Dénes termében található. Az alkotó Barabás MiklósI. Ferenc József magyar király 1874. március 21-én felmentette tisztségéből Szlávy József miniszterelnököt, s utódjául Bittó Istvánt nevezte ki. Ezzel Bittó a Magyar Királyság hatodik miniszterelnöke lett. Kormányának az 1875-ös választásokat követően, 1875. március 2-án járt le a mandátuma.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!