Aktuális

Hírek, események

A 2017 óta évente megrendezésre kerülő verseny célja kiválasztani azokat a kiváló magyar borokat, amelyek az Országgyűlés hivatalos eseményein, illetve reprezentációs ajándékként méltón képviselik a magyar borkultúrát. Az idei bormustrára a meghirdetett kilenc kategóriában 181 palack érkezett 89 pincészettől, 19 történelmi magyar borvidékről.

Virtuális séta – Az Országház tetőszintjének részlete.Az Országház nevezetes helyszínei és a Kossuth tér mellett immár az Országház tetőszintje is bejárható virtuálisan. A látogató az online térben a tető különleges perspektívájából tekinthet szét, és csodálhatja meg a páratlan kilátást, miközben számos érdekességre is bukkanhat.

Péchy Tamás házelnöki portréja, Ábrányi Lajos festménye, 1892.1897. szeptember 17-én hunyt el Péchy Tamás politikus, országgyűlési képviselő, közmunka- és közlekedésügyi miniszter, a képviselőház elnöke.

A hun–magyar mondakör jeleneteit, alakjait ábrázoló mennyezetképek a képviselőházi társalgóban.1897. szeptember 15-én kötöttek szerződést Vajda Zsigmonddal a két országházi társalgó mennyezetképének elkészítésére.

II. Erzsébet angol királynő beszédet mond az Országházban, 1993. május 5.2022. szeptember 8-án 96 évesen elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodója. A 70 éven át uralkodó királynőt világszerte nagy tisztelet övezte. 1993-as magyarországi látogatása alkalmával beszédet mondott az Országházban a magyar törvényhozás plénuma előtt.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!