Aktuális

Hírek, események

Európa-zászlók.1992. november 17-én az Országgyűlés megerősítette az Európai Közösségek és a Magyar Köztársaság kormánya között létrejött megállapodást Magyarország társulásáról a Közösségekhez.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke átadja a díjat Szőcs Endrének.November 14-én átadásra került az Országgyűlési Könyvtár szakmai támogatásáért járó Nagy Miklós-díj, amelyet az Országgyűlés elnöke 2018-ban, a könyvtár fennállásának 150. évfordulója alkalmából alapított meg. A kitüntetést Szőcs Endre, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár igazgatója, a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke vehette át.

A pozsonyi rendi országgyűlés ülésterme, metszet. Vasárnapi Ujság, 1898.1847. november 11-én nyitotta meg az uralkodó, V. Ferdinánd Magyarország utolsó rendi országgyűlését, amely elindította hazánkat a polgárosodás útján.

Borisz Jelcin felszólal az Országgyűlés ülésén, 1992. november 11.1992. november 10-én Borisz Jelcin, az Orosz Föderáció elnöke hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra. Az orosz államfő november 11-én az Országházban találkozott Göncz Árpád köztársasági elnökkel, Antall József miniszterelnökkel, Szabad György házelnökkel, valamint a parlamenti frakciók vezetőivel, majd beszédet mondott a törvényhozás plénuma előtt.

Az 1921 – A Nagy Újrakezdés című konferencia, 2022. november 9.1921 – A Nagy Újrakezdés címmel történettudományi konferencia került megrendezésre november 9-én az Országház főrendiházi üléstermében. A rendezvény előadói a legújabb kutatási eredményekre támaszkodva mutatták be 1921 eseményeit. Vizsgálták a politikai kibontakozásnak, az új választójogi rendszer megteremtésének, a felsőház visszaállításának, a gazdasági konszolidációnak a kérdését. Szó esett a Magyarország előtt álló külpolitikai kihívásokról, IV. Károly két visszatérési kísérletéről, a magyar felsőoktatás újjáalakításáról, a numerus claususról és a földkérdésről is.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!