Aktuális

Hírek, események

A törvény hivatalos megjelenése az 1874. évi Országos TörvénytárbanFerenc József osztrák császár és magyar király 1874. április 17-én szentesítette az egységes, tízes felosztású mértékrendszer (méter, kilogramm, liter) bevezetéséről szóló 1874. évi VIII. törvénycikket.

Fotó: SajtóirodaA holokauszt velünk és bennünk él, és felelősségünk felismerni ugyanazt a gyűlöletet - mondta Jakab István alelnök a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján tartott konferencián az Országházban.

Az eredeti kiadvány az Országgyűlési Könyvtár ManifesztumgyűjteményébőlAz első népképviseleti országgyűlés a debreceni református Nagytemplomban 1849. április 14-én mondta ki a Habsburg–Lotaringiai-ház trónfosztását.

Erlitz János és Péterfy Sarolt megkoszorúzza József Attila szobrátA magyar költészet napja alkalmából tartottak megemlékezést a Kossuth téri József Attila-szobornál. A Petőfi Irodalmi Múzeum nevében idén Erlitz János közművelődési és marketing főigazgató-helyettes, valamint Péterfy Sarolt helyezett el koszorút az emlékműnél.

Fotó: SajtóirodaAz 1848-1849-es forradalom és szabadságharc, illetve áprilisi törvények adták meg azt az eszmei alapot, amelyre nemzeti összetartozásunk és jogállamunk épült az elmúlt 176 évben - jelentette ki az Országgyűlés alelnöke az 1848-as áprilisi törvények szentesítésének évfordulóján a  Kossuth-szoborcsoport koszorúzási ünnepségén.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!