Aktuális

Hírek, események

Kossuth Lajos portréja a Rothermere-albumban, 1929.1848. március 3-án „roppant számu hallgatóság, fuladásig tömött karzatok” előtt, „remegő várakozás” közepette kezdődött meg a pozsonyi országgyűlés alsótáblájának ülése. 1848. március 1-jén érkezett meg Pozsonyba a február 24-én kirobbant párizsi forradalom híre, amely itt is, Bécsben és Pest-Budán is felgyorsította az események alakulását. Ebben a légkörben mondta el Pest megye követeként Kossuth Lajos a nevezetes felirati javaslatát 1848. március 3-án.

Prágai városkép, 2007.1993. március 2-án Szabad György, az Országgyűlés elnöke Milan Uhdének, a Cseh Köztársaság parlamentje elnökének meghívására országgyűlési delegáció élén kétnapos hivatalos látogatásra Prágába utazott, ahol elsősorban a Visegrádi Csoport országainak együttműködési távlatairól tárgyaltak.

Fotó: SajtóirodaOrszággyűlés Hivatala, a Rákóczi Szövetség valamint a Kisgazda Polgári Egyesület megemlékezést tartott a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából 2023. február 25-én, szombaton a Kovács Béla szobornál valamint a Nemzeti Vértanúk emlékművénél.

Fotó a fotóarchívumról.Megnyílt az Országgyűlési Múzeum közel 30.000 kategorizált képet tartalmazó Fotóarchívuma. A gyűjteményben megtekinthetők a magyar törvényhozáshoz kapcsolódó történeti emlékeket és a különböző országgyűlési eseményeket megörökítő eddig még nem publikált fotók. Az archívum részét képezik a Szent Koronát, valamint az Országház és a Kossuth tér történetét, építészetét, művészeti alkotásait bemutató felvételek is.

Varga Béla köszöntése az Országgyűlésben, 1993. február 23.1993. február 23-án ünnepélyes pillanatokkal kezdődött az Országgyűlés plenáris ülése: a törvényhozók 90. születésnapján köszöntötték Varga Bélát, az 1946–47-es Nemzetgyűlés elnökét.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!