Aktuális

Hírek, események

Fotó: parlament.huÉletének 76. évében elhunyt Zatykó János az MSZP volt képviselője, Komárom korábbi polgármestere. 1994-től 2010-ig volt az Országgyűlés tagja, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A mezőgazdasági bizottság munkájában vett részt.

Az Országgyűlési Őrség csapata a dobogó csúcsánElső helyezést ért el az Országgyűlési Őrség csapata a május 5–7. között megrendezett XVII. NN Ultrabalaton nemzetközi futóverseny kétnapos céges kategóriájában. A Balatont megkerülő, 211 kilométer távú népszerű versenyt a csapat 16 óra 5 perc 5 másodperc alatt teljesítette.

II. Erzsébet angol királynő beszédet mond az Országházban. Mögötte Szabad György, az Országgyűlés elnöke, 1993. május 5.1993. május 4-én Budapestre érkezett II. Erzsébet, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyság tavaly elhunyt uralkodója. A négynapos látogatásra a királynőt elkísérte férje, Fülöp edinburghi herceg.

Az Országház-látogatás török nyelvű idegenvezetői hanganyagának átadása, 2023. május 2.A magyar–török kapcsolatok erősítése céljából az Országgyűlés Hivatala és a Budapesti Yunus Emre Török Kulturális Intézet együttműködésének keretében elkészült az Országház-látogatás magyar nyelvű idegenvezetői hanganyagának török nyelvű változata, melyet az intézet igazgatója, Mustafa Aydoğdu május 2-án adott át Tilki Attila országgyűlési képviselőnek, az Országgyűlés Magyar–Török Baráti Csoportja elnökének. Az országházi sétán használatos audioguide készülékeken így immáron török nyelvű vezetést is választhatnak a látogatók.

Fotó: SajtóirodaLatorcai János, az Országgyűlés alelnöke a rendszerváltozás utáni első szabadon választott Országgyűlésre emlékezve megkoszorúzta Szabad György mellszobrát a Szabad György Irodaházban.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!