Aktuális

Hírek, események

Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója az együttműködési megállapodás aláírását követően.Az Országgyűlési Könyvtár és a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara között korábban létrejött együttműködési megállapodás újragondolását követően június 5-én új, kibővített szerződés jött létre az Országgyűlés Hivatala és az egyetem között. A dokumentumot Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója látta el kézjegyével.

Habsburg Ottó és Szabad György az Országházban.1993. június 7–9. között az Országházban tartott tanácskozást a magyar Országgyűlés és az Európai Parlament küldöttsége, hogy áttekintsék az Európai Közösség és Magyarország kapcsolatainak alakulását.

Csoportkép a vetélkedő résztvevőiről.A nemzeti összetartozás napja alkalmából június 2-án a Kossuth téren és az Országházban megtartották az Együtt Határok Nélkül vetélkedőt; emellett a Nemzet Főterén rendhagyó történelemórák is zajlottak. A két eseményen összesen kétszázkilencven diák vett részt. Ezen a napon az idei Tér-Zene koncertsorozat nyitóelőadása is várta az érdeklődőket.

Aranybulla 800 logó.Az Országgyűlés elnöke a felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára kiírt pályázattal is hozzá kívánt járulni az Aranybulla 800 éves évfordulójának méltó megünnepléséhez. A pályázatra tizennégy munka érkezett be, melyek közül a szakmai zsűri négyet részesített elismésben. A díjátadóra az Aranybulla napján került sor az Országházban. A nyertes pályaművek az Aranybulla 800 honlapon olvashatók el.

Az ombudsmanok eskütétele, 1995. június 30.Az Országgyűlés 1993. június 1-jén kétharmados törvényként elfogadta az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról (ombudsmanról) szóló 1993. évi LIX. törvényt. Az első állampolgári szóvivők – több törvénymódosítás után – 1995. július 1-jén kezdték meg munkájukat.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!