Aktuális

Hírek, események

Fotó: SajtóirodaLatorcai János, az Országgyűlés alelnöke a rendszerváltozás utáni első szabadon választott Országgyűlésre emlékezve megkoszorúzta Szabad György mellszobrát a Szabad György Irodaházban.

Szemere Bertalan portréja, Eybl kőrajza, 1843A Szemere-kormány 1849. május 2-án alakult és alig több mint három hónappal később, augusztus 11-én oszlott fel.

Jeszenszky Géza külügyminiszter fogadja Károly walesi herceget a ferihegyi repülőtéren, aki 2022. szeptember 8. óta III. Károly néven az Egyesült Királyság uralkodója1994. április 27-én Károly walesi herceg kétnapos munkalátogatásra érkezett Magyarországra.

A díjazottak a bírálóbizottság tagjaival, illetve az Országgyűlés Hivatalának közgyűjteményi és közművelődési igazgatójával és az Országgyűlési Könyvtár vezetőjévelKihirdették a Pragmatica Sanctio pályázat eredményeit az Országház Delegációs termében. Az Országgyűlés elnöke által 2023-ban kiírt pályázat célja az volt, hogy méltó módon ünnepelje meg a magyar alkotmánytörténet egyik nagy jelentőségű és a későbbi alkotmányfejlődésre is hatással bíró jogi dokumentuma kibocsátásának háromszázadik évfordulóját.

Tisza István szobra, 1938Tisza István szobrát 1934. április 22-én avatták fel a Kossuth tér északi oldalán. A 17 méter magas kompozíció mészkőből épített és faragott építészeti részét Foerk Ernő építész tervezte. A bronzból, illetve kőből készített szobrok Zala György, illetve Orbán Antal munkái.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!