Aktuális

Hírek, események

Az Országház Könyvkiadó standja a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 2019Az Országház Könyvkiadó a Millenárison megrendezésre kerülő 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében szeptember 28. és október 1. között a D épület D20-as standján mutatja be kiadványait. Az érdeklődők az Országház, a Kossuth Lajos tér és a magyar törvényhozás történetét feldolgozó számos magyar és idegen nyelvű történelmi, művészettörténeti, idegenforgalmi, ismeretterjesztő kötet közül válogathatnak.  A legkisebbeket gyermekkönyvek várják.

A kötet borítója.1921 – A Nagy Újrakezdés címmel jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában a Tudományos konferenciák az Országházban sorozat legújabb kötete. A könyv szerzői arra keresik a választ, hogy a trianoni sokk után hogyan próbált talpra állni a területének, lakosságának, gazdasági erőforrásainak jelentős részétől megfosztott ország.

 ​​​​​​​Göncz Árpád köztársasági elnök a Nándorfehérvár-terem ajtajában, 1994.Az Európa Tanács kezdeményezésére 1993. szeptember 18–19-én országszerte megnyitották kapuikat az érdeklődők előtt az építészeti, műemléki értékeket képviselő középületek. Az Országházba érkezőket Göncz Árpád köztársasági elnök fogadta. Mint házigazda a Nándorfehérvár- és a Munkácsy-termet, valamint saját dolgozószobáját is megmutatta a látogatóknak.

Udvary Géza Kossuth Lajost megörökítő falfestménye az Országház Nándorfehérvár-termébenKossuth Lajos javaslatára 1848. szeptember 16-án a képviselőház kijelölt egy testületet, amelynek tagjai – volt miniszterek, államtitkárok, képviselők és felsőházi tagok – felelősek lettek a minisztériumok szakterületeiért. Az Országos Honvédelmi Bizottmány elnöke Kossuth lett, elnevezése pedig jelezte, hogy a magyar politikusoknak milyen feladatokkal kellett számolniuk 1848 őszétől.

​​​​​​​Kulturális Örökség Napjai, 2019.Az Országház a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében 2011 óta minden esztendőben megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Idén szeptember 16-án és 17-én 9-féle különleges sétán lehet részt venni.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!