Aktuális

Hírek, események

Immáron virtuálisan is bejárható az Országházat körülölelő Kossuth Lajos tér. Az online térben érdekes történetek, fotók, ritkán látott filmfelvételek, a nagyközönség számára kevésbé ismert információk segítik a magyar történelem egyik kulcsfontosságú helyszínének, épületeinek, emlékműveinek minél teljesebb megismerését.


Az Országgyűlés 159 igen, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodás mellett fogadta el a politikai nyilatkozatot a visegrádi csoport megalakításának 30. évfordulója alkalmából.

Visegrádi csúcstalálkozó, 1991. február 151991. február 14–15-én magyar–lengyel–csehszlovák csúcstalálkozóra került sor.
Február 15-én a Magyar Köztársaság elnöke és miniszterelnöke, a Cseh és Szlovák Szövetségi Köztársaság, valamint Lengyelország állam-, illetve kormányfője aláírta Visegrádon a három állam közös ünnepélyes nyilatkozatát.

Az Országház bútorművészete és famunkái című kötet borítója.Megjelent az Országházi séták sorozat tizenegyedik kötete, Az Országház bútorművészete és famunkái. A kötet az Országház építésének időszakából származó, kifejezetten ebbe az épületbe tervezett bútorok, faburkolatok és famennyezetek szépségét, sokszínűségét mutatja be gazdag illusztrációs anyaggal és a legújabb kutatási eredmények felhasználásával.

A Rendi országgyűlések a Magyar Királyságban a 18. század elejéig című kötet borítójaRendi országgyűlések a Magyar Királyságban a 18. század elejéig címmel jelent meg az Országház Könyvkiadó magyar országgyűlések történetét bemutató sorozatának legújabb kötete. Szerzői a magyar országgyűlések középkori történetének ívét rajzolják meg.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi április - május havi ülésterve (2024.04.08.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka április 8-9-10-11-i (hétfő-kedd-szerda-csütörtök) és április 15-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!