Aktuális

Hírek, események

Virtuális Országház – A Nándorfehérvár-terem részleteAz érdeklődők az Országház 13 nevezetes helyszínét járhatják be online formában. Nemrég készült el az 1456. évi nándorfehérvári diadalt ábrázoló falképéről elnevezett Nándorfehérvár-teremnek és a képviselőházi elnök egykori dolgozószobájának virtuális változata.

A londoni parlament épülete, 2006Szabad György, az Országgyűlés elnöke a Brit Alsóház elnökének meghívására látogatást tett Nagy-Britanniában.
A brit parlament tevékenységével való ismerkedés mellett Szabad György megbeszélést folytatott Sir Bernard Weatherillel, az alsóház elnökével, tárgyalt a parlamenti pártok képviselőivel, találkozott Douglas Hogg külügyi államminiszterrel, és fogadta őt Margaret Thatcher volt kormányfő.

 

 

A magyar-lengyel barátság napja
A magyar-lengyel barátság napja alkalmából a magyar Országgyűlés és a lengyel Szejm elnökének javaslatára március 23-án, kedden Budapesten az Országház homlokzatára kitűzik a lengyel nemzeti lobogót, a lengyel parlament épületét pedig a magyar nemzeti színekkel világítják meg Varsóban.

A dokumentumfilm címe: Trónfosztott királyság – Az utolsó magyar király visszatérési kísérlete.Az Országgyűlés Hivatalának gondozásában Trónfosztott királyság – Az utolsó magyar király visszatérési kísérlete címmel dokumentumfilm készült, amely az első világháborút követő államforma- és államfőkérdést, valamint az ezekkel kapcsolatban felmerülő dilemmákat, ellentéteket járja körül az utolsó magyar király, IV. Károly 1921-es első visszatérési kísérletén keresztül. Az eseménynek idén március végén lesz a centenáriumi évfordulója.

Március 15. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadással felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulóján az Országház előtt.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi április - május havi ülésterve (2024.04.08.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka április 8-9-10-11-i (hétfő-kedd-szerda-csütörtök) és április 15-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!