Aktuális

Hírek, események

Fűtőtest a folyosón.1901. november 1-jén helyezték üzembe az Országház fűtési rendszerét, mely a korban a legmodernebbnek számított. A kokszkazánokat azóta gázkazánokra cserélték, de a rendszer alapelve, a távfűtés azóta sem változott.

A dokumentumfilm részlete.Az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz körülményeinek feltárására indított kutatás eredményeit is felhasználva 2017-ben elkészült Az első lövés című dokumentumfilm. Hogyan történt? Miért történt? Hány áldozat volt? A film ezekre a kérdésekre keresi a választ. A kutatás lezárásaként a film most az újabb adatokkal és eredményekkel kiegészülve kerül a nagyközönség elé, s az első megjelenés óta talált fotókkal, archív anyagokkal, a szemtanúkkal készített további interjúrészletekkel, valamint az újabb adatoknak megfelelő pontosításokkal ad még részletesebb képet a tragikus eseményekről.

A „Könyvtár, ami összeköt” és a „Múzeum Határok Nélkül” résztvevői, 2021.Az Országgyűlés elnöke által meghirdetett két ösztöndíjprogram keretében az Országgyűlési Könyvtár és az Országgyűlési Múzeum összesen huszonegy Kárpát-medencei magyar fiatal könyvtárost és muzeológust látott vendégül szeptember 25-e és október 24-e között.

október 25. Kell, hogy erőt adjon az emlékezés - jelentette ki Boross Péter volt miniszterelnök hétfőn Budapesten, az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyén.

A kötet borítója.Az Országgyűlési Múzeum 2016-ban kutatási programot indított az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűz körülményeinek alaposabb feltárására. A program lezárásaként most jelent meg Az első lövés – Kossuth tér, 1956. október 25. című kötet, mely átfogó képet ad a kutatás eddigi eredményeiről, ismerteti a sortűzhöz kapcsolódó új forrásokat, az interjúkat, és pontosítja a korábbi téves adatokat.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!