Aktuális

Hírek, események

A kötet borítója.Az Országház Könyvkiadó Országgyűlési értekezések sorozatának legújabb kötete Deák Antal politikai tevékenységét és mindennapjait mutatja be az 1825–1833 közötti időszak országgyűlésein. A munkát Molnár András levéltáros-történész jegyzi.

Az ősiség törvénye, reprint.1351. december 11-én hirdette ki Budán Nagy Lajos magyar király az ősiség törvényét, amely a földbirtokok feletti rendelkezést szigorú korlátok közé szorította azzal, hogy egyenes ági fiúörökös hiányában a rokonság, a nemzetség örökösödését biztosította a koronára való háramlással szemben, és érvénytelennek tekintette az öröklött birtok eladását, eladományozását vagy örökül hagyását.

Virtuális Országház – A Pázmándy Dénes terem részlete.Az érdeklődők immáron 16 nevezetes országházi helyszínt járhatnak be online formában. Nemrég készült el az első képviselőházi házelnök, ifjabb Pázmándy Dénes nevét viselő terem virtuális változata.

A folyóirat borítója.Az Országház kevésbé ismert múltjának szentelte idei 3. számát az Aetas történettudományi folyóirat. A tanulmányok jó részét a Tisza Kálmán Program kutatói jegyzik.

A pályázati program 2. helyszínrajza.Az Országház építésére kiírandó pályázat összeállításával megbízott albizottság 1881. december 8-i ülésén gróf Andrássy Gyula javaslatot terjesztett be, hogy az épület ne a Dunára merőlegesen, attól kerttel elválasztva, hanem a folyó mentén, teraszszerű kiképzéssel épüljön.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!