Aktuális

Hírek, események

A film részlete.Az Országgyűlés Hivatala és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága együttműködésében elkészült A koronatanú című film. Az alkotás a második világháború után kibontakozó többpártrendszert ért kíméletlen támadást, a kiépülő diktatúra eszköztárát, valamint a köztársaság megdöntésének vádja mögött meghúzódó valódihatalmi-politikai szándékokat Arany Bálint tevékenységén és sorsán, illetve a Magyar Testvéri Közösséggel szemben indított első koncepciós per eseménytörténetén keresztül mutatja be.

Kovács Béla kisgazdapárti politikus útlevele az Országgyűlési Múzeum állandó kiállításán.Varga Béla, a Nemzetgyűlés elnöke 1947. február 26-án jelentette be a Tisztelt Háznak, hogy a szovjet katonai hatóságok előző nap őrizetbe vették Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Szabad György beszédet mond Strasbourgban az Európa Tanács tagországok parlamenti elnökeinek értekezletén 1992 februárjában.1992. február 20–22. között Szabad György, az Országgyűlés elnöke Strasbourgban tartózkodott, hogy részt vegyen az Európa Tanács-tagországok parlamenti elnökeinek értekezletén. A tanácskozáson a kelet-közép-európai demokratikus átmenet kérdésein kívül az Európa Tanács nyári magyarországi ülésének előkészítésével is foglalkoztak.

A kötet borítója.Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent az Országházi Mesék sorozat második mesekönyve, a Tettre kész rézvitéz. A könyv szerzője Tóth Zita, az illusztrációkat Maros Krisztina készítette.

A Göncz Árpád Emlékhely.Göncz Árpád egykori köztársasági elnök születésének 100. évfordulója alkalmából február 9-én nyitották meg a nyilvánosság előtt Óbudán a Göncz Árpád Emlékhelyet, abban a házban, amelyben családjával lakott. Az érdeklődők – a személyes tárgyak mellett – megtekinthetik a volt államfő és felesége könyvtárát is. A helyszínen látható könyvhagyaték feldolgozásában az Országgyűlési Könyvtár tevékenyen részt vett.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!