Aktuális

Hírek, események

A kiadvány borítója.Országházi böngésző címmel rajzos kiadvány jelent meg gyerekeknek az Országház Könyvkiadó gondozásában. Az óvodás korosztálynak szóló vezetőfüzet sok illusztrációval, érdekességgel és változatos, játékos feladatokkal, ragasztható matricákkal segít megismerni a magyar törvényhozás otthonát.

Sulyok Dezső, a nemzetgyűlés Politikai Bizottságának tagja előterjeszti a Magyarország államformájáról szóló törvényjavaslatát, 1946. január 30.1897. március 28-án született Sulyok Dezső ügyvéd, kisgazdapárti politikus.

Gloria Victis történelmi vetélkedő 2022.Március 15-től lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség Gloria Victis elnevezésű Kárpát-medencei középiskolásoknak szóló történelmi vetélkedőjére, amely ebben az évben az Országgyűlés Hivatalával és a Történelemoktatók Szakmai Egyesületével együttműködve került meghirdetésre. Az idei téma az Aranybulla és a magyar rendi alkotmány. A háromfordulós verseny döntőjére az Országházban kerül sor október 23-án.

Antall József miniszterelnök fogadja Diana hercegnét, 1992. március 24.Lady Diana walesi hercegné 1992. március 23-án kétnapos látogatásra érkezett Budapestre. Diana hercegné a Brit Balett társulatot kísérte el hazánkba, a szervezet fővédnökeként. Az Országházban Antall József miniszterelnök fogadta.

Az animációs kisfilm részlete.Az Országház Filmműhely legújabb animációs kisfilmje a helyi önkormányzatok feladataiba és az önkormányzati döntéshozatalba enged betekintést. A videó rövid, a fiatalok számára is könnyen követhető és szemléletes összefoglalót ad a témában; bemutatja, milyen állomásokon keresztül valósul meg egy biohulladék-kezelő telep létesítése, az ötlet felmerülésétől egészen az építkezés elkezdéséig. Az oktatófilmhez kvíz, feladatlap és vitajáték is kapcsolódik.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi május - június havi ülésterve (2024.05.13.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka május 13-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!