Aktuális

Egy háznak mindig van saját története, az Országház története pedig mindannyiunké.
A hároméves munkával készült dokumentumfilmet, amelyben különleges perspektívákból láthatják hazánk egyik legszebb épületének a rendkívüli építészeti, iparművészeti részleteit először 2024. június 14-én tekintheti meg a nagyközönség a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Balatonfüreden.

Hírek, események

A kötet borítója.Országházi legendárium címmel családi mesekönyv jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában. A kötet történeteiben megelevenednek a hun–magyar eredet csodás világának eseményei, Árpád-házi királyaink legendás cselekedetei, dicső nagyjaink tettei és küzdelmes évszázadaink jelentős pillanatai. Illusztrációként az Országház nagy méretű falképei szolgálnak, melyeket testközelből szemlélhetnek meg az olvasók.

Kulturális Örökség Napjai, 2019.Az Országház a Kulturális Örökség Napjai keretében szeptember 17-én és 18-án megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Az érdeklődőket nyolcféle különleges séta, színházi előadás és koncert várja.

Steindl Imre portréja, 1902.Steindl Imre építész, műegyetemi tanár munkásságának csúcsát az Országház épülete jelentette. Művének végső befejezését és rendeltetésszerű használatbavételét azonban nem érhette meg: öt héttel a képviselőház első országházi ülése előtt, 1902. augusztus 31-én elhunyt.

Az 1947-es országgyűlési választások dokumentumai A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításon.1947. augusztus 31-én tartották Magyarország második világháborút követő utolsó legalább részben szabadnak tekinthető parlamenti választását.

Az Aranybulla és hatása a magyar történelemre című továbbképzés.Az Országgyűlés Hivatala július 18. és augusztus 12. között négy ötnapos akkreditált pedagógus-továbbképzést szervezett az Országházban. A programok célja a történeti kutatások legújabb eredményeinek ismertetése mellett olyan pedagógiai, módszertani gyakorlatok bemutatása, illetve kipróbálása volt, melyeket az általános és középiskolai történelemtanárok hatékonyan alkalmazhatnak a magyar történelem egy-egy korszakának feldolgozása, tanítása során.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi június havi ülésterve (2024.06.10.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka június 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!