Aktuális

Egy háznak mindig van saját története, az Országház története pedig mindannyiunké.
A hároméves munkával készült dokumentumfilmet, amelyben különleges perspektívákból láthatják hazánk egyik legszebb épületének a rendkívüli építészeti, iparművészeti részleteit először 2024. június 14-én tekintheti meg a nagyközönség a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Balatonfüreden.

Hírek, események

Ez az elismerés annak a közösségnek az elismerése, amelyet az Országgyűlési Őrség szolgál. Kövér László az Országház Vadász termében Lisoczki László dandártábornok, az Országgyűlési Őrség parancsnokának jelenlétében adta át az Év Országgyűlési Őre és a Házelnöki Érdemjel díjakat. 

Fotó: SajtóirodaEzeréves államiságunk meghatározó eseményeként méltatta az Aranybulla nyolcszáz évvel ezelőtti kibocsátását a köztársasági elnök valamint az Országgyűlés elnöke csütörtökön Budapesten.

A Pénzügyminiszterek a dualizmus korában című konferencia, 2022. szeptember 28.Lónyay Menyhért gróf, magyar királyi és közös pénzügyminiszter, magyar királyi miniszterelnök születése 200. évfordulójának tiszteletére történettudományi konferencia került megrendezésre szeptember 28-án az Országház Delegációs termében. A tanácskozás a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár, valamint az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága társszervezésében valósult meg. A konferencia neves előadói a dualizmus pénzügyminisztereinek életét és pályafutását vizsgálták.

Ülésezik az Országgyűlés, 1992. augusztus 31.1992. szeptember 29-én az Országgyűlés határozatot hozott az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről 1950-ben Rómában született egyezmény és kiegészítő jegyzőkönyvei megerősítéséről (57/1992. (X. 15.) OGY határozat az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló Egyezmény megerősítéséről).

Az Országház Könyvkiadó standja a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, 2019.Az Országház Könyvkiadó a Millenárison megrendezésre kerülő 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében 2022. szeptember 29. és október 2. között a D épület D40-es standján mutatja be kiadványait. Az érdeklődők az Országház, a Kossuth Lajos tér és a magyar törvényhozás történetét feldolgozó számos magyar és idegen nyelvű történelmi, művészettörténeti, idegenforgalmi, ismeretterjesztő kötet közül válogathatnak.  A legkisebbeket gyermekkönyvek várják.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi június havi ülésterve (2024.06.10.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka június 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!