Aktuális

Egy háznak mindig van saját története, az Országház története pedig mindannyiunké.
A hároméves munkával készült dokumentumfilmet, amelyben különleges perspektívákból láthatják hazánk egyik legszebb épületének a rendkívüli építészeti, iparművészeti részleteit először 2024. június 14-én tekintheti meg a nagyközönség a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Balatonfüreden.

Hírek, események

Szabad György, az Országgyűlés elnöke és Rita Süssmuth, a Bundestag elnöke felavatja az emléktáblát, 1992. november 10.1992. november 10-én Magyarországra érkezett Rita Süssmuth, a Bundestag elnöke és kísérete. Az egynapos program során Rita Süssmuth ellátogatott az Országgyűlés plenáris ülésére, majd az Országház dunai oldalán felavatta azt az emléktáblát, amelyet a Bundestag készíttetett és adományozott az Országgyűlésnek a magyar határ 1989. évi megnyitásának megörökítésére.

A kötet borítója.Aranybulla 800 címmel jelent meg az Országház Könyvkiadó Tudományos konferenciák az Országházban könyvsorozatának legújabb kötete, mely az október 26-án megrendezett történettudományi konferencia előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza.

Fotó korábbi konferenciáról.1921 – A Nagy Újrakezdés címmel történettudományi konferencia kerül megrendezésre november 9-én az Országház főrendiházi üléstermében az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Történelmi Társulat szervezésében. A rendezvényen neves előadók a legújabb kutatási eredmények alapján adnak átfogó képet 1921 eseményeiről, a gazdaságilag kifosztott, társadalmilag szétzilált, megalázott, külpolitikailag ellenséges gyűrűbe zárt ország lassú kibontakozásáról és újrateremtéséről.

A kötet borítója.Az Országház Könyvkiadó gondozásában napvilágot látott Tóth Endre A magyar Szent Korona és a koronázási jelvények című 2018-as megjelenésű reprezentatív kötet bővített, átdolgozott kiadása. Az alapos, tudományos igényű, rendkívül gazdag képi illusztrációval rendelkező monográfia második kiadását három új tanulmány is gazdagítja.

Aranybulla 800 történettudományi konferencia – Freund Tamásnak, a Magyar Tudományos Akadémia ​​​​​​​elnökének megnyitóbeszéde, 2022. október 26.Nagy érdeklődést kiváltó konferencia került megrendezésre október 26-án az Országház főrendiházi üléstermében Aranybulla 800 címmel. A tudományos ülésen neves előadók ismertették az Aranybulla-kutatás legújabb eredményeit, az oklevél korabeli történeti jelentőségét, a magyar jogalkotásban betöltött úttörő szerepét, és kitértek az utóéletére, historiográfiájára, modern kori emlékezettörténetére is.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi június havi ülésterve (2024.06.10.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka június 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!