Aktuális

Hírek, események

Fotó: SajtóirodaLatorcai János, az Országgyűlés alelnöke fogadta a cserkészeket, akik rövid ünnepség keretében a Békelánggal meggyújtják az országházi adventi koszorú gyertyáit. 

Az adventi készülődés időszakában a betlehemi Születés templomában meggyújtott Békelángot immár több mint három évtizede viszik szerte a világba a cserkészek, mert fontosnak tartják, hogy a béke reménységének szimbóluma minél több helyre eljusson. 

Ezt a betlehemi békelángot a magyar cserkészek a kilencvenes évek óta az Országházba is elhozzák.

A műhelytalálkozó résztvevői.Az Országgyűlési Könyvtár az Egyetemi-kutatóintézeti Program keretében tovább kívánja fejleszteni szolgáltatásait az egyetemek doktori iskolái számára, elsősorban a politológiát, a jog-, a politika- és a történettudományt, illetve az Országgyűlés működését érintő témákban. Ezt a célt szolgálta a november 29-i műhelytalálkozó, amelyen a tudományterületi doktori iskolák vezetői vettek részt.

Fotó: SajtóirodaElső alkalommal adták át a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) népművészeti tagozatának közreműködésével megvalósult nemzet betlehemét az Országház előtti Kossuth Lajos téren, az alkotás 17 szobra és építménye a Kárpát-medence 34 települése fafaragóinak önkéntes munkájával és 64 népművészeti egyesület összefogásával készült el.

A régi Országgyűlési Múzeum kiállításának részlete, 1929.Az I. világháborút követően a Bethlen-kormány úgy döntött, hogy a rendkívül súlyos mértékű államháztartási deficit ellenére teret enged egy új múzeum létrehozásának. Ennek első lépéseként a nemzetgyűlés 1922. november 21-én Scitovszky Béla házelnök kezdeményezésére 100 ezer koronát szavazott meg az Országgyűlési Múzeum kialakítására.

Plakát hirdeti Nagyatádi Szabó István szobrának avatási ünnepségét, 1932.Nagyatádi Szabó István kisgazda politikus, földművelésügyi miniszter három méter magas bronzszobrát 1932. április 29-én állították fel a Földművelésügyi Minisztérium (ma Agrárminisztérium) épületének Alkotmány utca felőli árkádsora elé. Az avatási ünnepségre 1932. november 20-án került sor.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi június havi ülésterve (2024.06.10.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka június 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!