Aktuális

Egy háznak mindig van saját története, az Országház története pedig mindannyiunké.
A hároméves munkával készült dokumentumfilmet, amelyben különleges perspektívákból láthatják hazánk egyik legszebb épületének a rendkívüli építészeti, iparművészeti részleteit először 2024. június 14-én tekintheti meg a nagyközönség a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Balatonfüreden.

Hírek, események

Az Országház látképe Buda felől, 2017.A Stasher turisztikai blog által közzétett népszerűségi listán, melynek összeállításához többek között a Google-értékeléseket, a TikTok-népszerűséget, a szállások minőségét és az ország közbiztonságát vették alapul, az Országház a világ 99 legnépszerűbb látványossága közül az első helyezést érte el. A Duna-parti neogótikus palota olyan nevezetességeket utasított maga mögé, mint a franciaországi Disneyland, az olaszországi Colosseum, az amerikai egyesült államokbeli Central Park vagy a perui Machu Picchu.

Bajor Gizi színésznő a Kossuth-díj átadási ünnepségén, 1948. március 14.Miután az Országgyűlés elfogadta a Kossuth-díj alapításáról szóló törvényjavaslatot, az 1948. évi XVIII. törvénycikknek megfelelően az első díjakat 1948. március 14-én, az 1848-as forradalom és szabadságharc centenáriumán adták át.

A kötet borítója.Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent Arkadiusz Adamczyk lengyel történész „Tiszteljük egymás nemzeti meggyőződését…” – Esterházy János gróf életpályája című kötete. A szerző Esterházy alakját az adott történelmi korszak, működését pedig a korabeli politikai rendszerek összefüggésében mutatja be, gazdag forrásanyagra támaszkodva.

A kötet borítója.Az Országgyűlési Őrség címmel jelent meg Fróna Imrének, az Országgyűlési Őrség ezredesének és Kedves Gyulának, az Országgyűlési Múzeum kurátorának munkája az Országházi séták könyvsorozat tizennegyedik köteteként. A gazdagon illusztrált kiadvány az Országház biztonságát és a zavartalan parlamenti munkát biztosító testület több mint száztíz éves múltját és jelenét tárja az olvasó elé.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi június havi ülésterve (2024.06.10.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka június 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!