Aktuális

Hírek, események

​​​​​​​Szakály Sándor, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója megnyitóbeszédet tartAntall József egykori miniszterelnök halálának 30. évfordulója tiszteletére emlékkonferenciát tartottak december 12-én az Országház főrendiházi üléstermében. A tanácskozás a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár, az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint a Batthyány Lajos Alapítvány társszervezésében valósult meg.

A kötet borítója.Az Országház és a 19. század parlamenti épületei címmel jelent meg az Országház Könyvkiadó Országházi séták sorozatának tizenhatodik kötete. A könyv gazdag illusztrációs anyag felhasználásával mutatja be az Országház tervezésének és építésének legfontosabb mozzanatait, majd elhelyezi a magyar törvényhozás otthonát a 19. században épült parlamenti épületek sorában. A szöveget Sisa József művészettörténész írta.

 

 Antall József miniszterelnök ravatala az Országház kupolacsarnokában, 1993. december 17.1993. december 12-én, életének 62. évében elhunyt Antall József, a rendszerváltoztatás utáni első szabadon választott kormány miniszterelnöke.

Az adventi várakozás békekívánságának szimbólumát az idén is cserkészek hozták el a törvényhozás épületébe. 

Fotó: SajtóirodaAz Országház egyik, évtizedek óta felújításra váró termének, az Apponyi Albert nevét viselő, főemelet 58-as teremének teljeskörű felújítása 2023. október 30-án fejeződött be.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi április - május havi ülésterve (2024.04.08.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka április 8-9-10-11-i (hétfő-kedd-szerda-csütörtök) és április 15-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!