Aktuális

Hírek, események

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Balogh Miklós, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. vezérigazgatója az Országház külső felújításának befejezése alkalmából rendezett ünnepségen, 2013. december 20.2013. december 20-án adták át az Országház megújult homlokzatát. A Steindl Imre Program keretében folyó felújítási munkálatok során 35.000 darab kő megfaragására és kicserélésére került sor. A közel 6500 köbméter kőanyag a Komárom-Esztergom vármegyei Süttőn található bánya kemény mészkövéből került ki. A helyszíni munkákon naponta átlagosan 40-50 fő dolgozott, s ez létszám az utolsó években közel duplájára emelkedett.

Magyar és európai zászló, 20121993. december 20-án az Országgyűlés elfogadta a Magyar Köztársaság és az Európai Közösségek és azok tagállamai közötti társulás létesítéséről szóló megállapodás kihirdetését célzó 1994. évi I. törvényt. A megállapodás, miután már az Európai Közösségek valamennyi tagállama ratifikálta, 1994. február 1-jén lépett életbe.

A Tisza Lajos Irodaház a rekonstrukciós munkák után, 2017Steindl Imre nem tudott elképzelni füstölgő kéményt az Országházon, ezért a fűtésre szolgáló központi kazánházat az épülettől mintegy 150 méterre, a mai Balassi Bálint utcában, egy bérház udvarán helyezte el. A bérház bokrétaünnepét 1898. december 17-én tartották meg, vagyis az építkezés ekkor érte el a főpárkány szintjét. Ezután kezdődhetett meg a belső kialakítás és a fűtéshez szükséges berendezések felállítása.

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezte meg az „Országházi Gyermekkarácsonyt”, melyre 800 hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívott meg Magyarországról és a határon túlról.

​​​​​​​Barankovics István mellszobrának koszorúzási ünnepségeBarankovics István születésének 117. évfordulóján, 2023. december 13-án a Nemzeti Emlékezet Bizottsága szervezésében, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tanulóinak részvételével tartottak megemlékezést a modern kori magyar kereszténydemokrácia kiemelkedő alakjáról.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi április - május havi ülésterve (2024.04.08.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka április 8-9-10-11-i (hétfő-kedd-szerda-csütörtök) és április 15-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!