Aktuális

Hírek, események

Novák Katalin köztársasági elnök megmutatja Ferenc pápának A magyar Szent Korona és a koronázási jelvények című kiadványt isNovák Katalin köztársasági elnök április 28-án, Ferenc pápa fogadásakor a Sándor-palotában bemutatta Őszentségének a keresztény kultúra egyik legfontosabb beavató koronájáról, a Szent Koronáról és a hozzá tartozó koronázási jelvényekről szóló angol nyelvű reprezentatív kiadványt, mely az Országház Könyvkiadó gondozásában Tóth Endre tollából jelent meg.

Fotó: SajtóirodaAz egyetemek és főiskolák hallgatói számára kiírt pályázat ünnepélyes eredményhirdetésével április 24-én - az Aranybulla napján - lezárult az a programsorozat, amelyet a II. András által 1222-ben kibocsátott és a későbbi korszakok alkotmányfejlődésére nagy hatással bíró jogi dokumentum kibocsátásának 800. évfordulója alkalmából szerveztek.

Steindl Imre Alkotmány (I.) jeligéjű pályatervének dunai homlokzataAz Országház tervpályázatára, mely 1882. április 9-én jelent meg a hírlapokban, 1883. február 1-jéig lehetett pályaműveket benyújtani. A díjakat 1883. április 22-én ítélték oda a pályázóknak.

Együtt Határok Nélkül logója.Az Országgyűlés Hivatala Együtt Határok Nélkül címmel új, Kárpát-medencei középiskolásoknak szóló vetélkedőt hirdet. A verseny célja, hogy a diákok izgalmas feladatokon keresztül lehetőséget kapjanak a nemzeti identitás erősítésére, a kapcsolatteremtésre és kultúránk alaposabb megismerésére. A vetélkedőre 3-5 fős csapatok nevezhetnek. A versenyre az Országházban, illetve a Kossuth téren kerül sor 2023. június 2-án.

Fotó: SajtóirodaAz áprilisi törvények szentesítésének 175. évfordulója alkalmából április 12-én az Országgyűlés Hivatala, a Kossuth Szövetség és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség szervezésében megemlékezést tartottak a Batthyány-kormány tagjait megörökítő Kossuth téri szoborcsoportnál. 

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi április - május havi ülésterve (2024.04.08.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka április 8-9-10-11-i (hétfő-kedd-szerda-csütörtök) és április 15-i (hétfő) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!