Aktuális

Hírek, események

A videó indexképe.Az Országház Filmműhely legújabb videója az Országház biztonságát és a zavartalan parlamenti munkát biztosító testület több mint száztíz éves múltját és jelenét járja körül. Bemutatja a Képviselőházi Őrség 1912-es létrejöttének körülményeit, feladatkörét, történetét, majd átfogó képet ad a 2012-ben újjászervezett Országgyűlési Őrség munkájáról. A témát Az Országgyűlési Őrség című kötet szerzői, Fróna Imre, az Országgyűlési Őrség ezredese és Kedves Gyula, az Országgyűlési Múzeum kurátora ismertetik.

Fotó: SajtóirodaA Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) aggodalommal figyeli a térségünk szomszédságában dúló háború tragikus következményeit, a további eszkaláció veszélyeit és szolidaritását fejezi ki a kárpátaljai magyar közösséggel. Az Országgyűlés elnöke a megnyitójában kiemelte: csak egységes magyar nemzet és egységes magyar ügy van. Kövér László aláhúzta: a kárpátaljai magyarság ügye számunkra nem pusztán kisebbségi, hanem a szó legszorosabb értelmében vett egzisztenciális kérdés, mint ahogyan az előttünk álló XXI. században az európai népesség több mint egytizedét kitévő őshonos kisebbségi közösségek ügye sem csak erkölcsi, hanem életbevágó reálpolitikai kérdés is.

A kötet borítója.Az Országház iparművészeti remekei címmel jelent meg az Országház Könyvkiadó Országházi séták sorozatának tizenötödik kötete. A könyv a legújabb kutatási eredmények és gazdag illusztrációs anyag felhasználásával egy újabb perspektívából mutatja be az épületet: a míves, szemet gyönyörködtető fém- és kerámiamunkák, illetve díszes szőnyegek s az alkotások köré fonódó izgalmas történetek tárulnak elénk.

​​​​​​​Az Országház és a Kossuth Lajos tér parkrészlete.Az Emlékhelyek Napja keretében május 13-án az érdeklődők ötféle különleges sétán vehettek részt a Nemzet Főterén, s ismerhették meg a tér múltjának és jelenének számos apró, kevéssé ismert részletét.

 ​​​​​​​Az Országház tér (mai Kossuth Lajos tér) déli része, 1919 előttA Fővárosi Közmunkák Tanácsa 1898. május 12-i ülésén a Tömő teret (a mai Kossuth teret) övező telekrendezési ügyek kapcsán kimondta: „az állandó országház körüli teret a Géza utcától a vízvezetéki szivattyú telepen tervezett tömbig »Országház tér«-nek neveztük el”.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!