Aktuális

Hírek, események

A videó indexképe.Az Országház Filmműhely legújabb videója az Országház belső díszítményeibe rejtett növény- és állatábrázolásokról ad áttekintést. Bemutatja, mely magyar és egzotikus állatok, növények rejtőzködnek az épület falain, szobrain, oszlopain, szőnyegein, az ajtók és ablakok díszítésein. A témát Tasnádi Zsuzsanna muzeológus ismerteti.

Az Országház látképe Buda felől, 2017.A Tripadvisor utazási magazin legújabb, a világ legnépszerűbb kulturális helyeit felvonultató listáján Budapest az előkelő hetedik helyet szerezte meg, olyan városokat utasítva maga mögé, mint Berlin, Velence, Bécs, Kiotó vagy Gíza. Az Országház a 2018-ban összeállított listán Európa ötödik, a világ tizedik legnépszerűbb nevezetességeként szerepelt.

Fotó: SajtóirodaFelavatták Smidt Róbert fafaragó művész Himnusz című domborművét a Barankovics István Irodaházban pénteken. A tölgyfából faragott, öt méter hosszú és két méter magas, mintegy nyolcmázsás táblakép a magyarság történelmének sorsfordító eseményeit jeleníti meg a honfoglalás előtti időszaktól kezdődően az 1956-os forradalomig.

Perczel Dezső portréja az Országház Pázmándy Dénes termében, 1917Perczel Dezső jogász, szabadelvű párti politikus, miniszter, házelnök 1848. január 18-án született Szekszárdon.

Az animációs kisfilm címe.Az Országház Filmműhely legújabb animációs kisfilmje az Aranybulla kiadásának hátterét ismerteti. A videó játékos összefoglalót ad a témában; közérthetően mutatja be az oklevél keletkezéséhez vezető utat, a II. András politikájával elégedetlen előkelők szándékait, valamint betekintést enged a király és fia, Béla között feszülő ellentétbe is.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2023. évi szeptember - október havi ülésterve (2023.09.25.)

Az Országgyűlés 2023. évi őszi ülésszaka szeptember 25-26-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!