Aktuális

Hírek, események

Zenés őrségváltás az Országház előtt

Zenés őrségváltás az Országház előtt

Az Országgyűlési Őrség és az „All Star” skót duda zenekar közös zenés őrségváltást mutatott be az Országház előtt, Robert Burns születésnapjának tiszteletére. A világhírű skót költő születésnapjának 265. évfordulójára érkező skót duda zenekar tagjait Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte az Országházban.

Immár hagyomány, hogy a Magyar-Skót Társaság minden évben megemlékezik Budapesten Robert Burns születésnapjáról, és ez alkalomból jótékonysági estet szerveznek, amelynek teljes bevételét magyarországi gyermekegészségügyi célokra fordítják. A zenekar tagjai több, rangos skót együttest képviselnek, tagjai között vannak a tizenötszörös világbajnok Shott and Dykehead Caledonia Pipebank dudásai és dobosai, egyikük négyszeres egyéni világbajnok pergődob kategóriában.

Sajtóiroda


 

 

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi február - március havi ülésterve (2024.02.26.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka február 26-27-i (hétfő-kedd) és március 4-i (hétfő) ülésének napirendje

Fotó: SajtóirodaÉletének 89. évében elhunyt Orosz István, az MSZP volt képviselője. 1994 és 1998 között volt az Országgyűlés tagja. Az Oktatási, tudományos, ifjúsági és sport bizottság elnöke és alelnöke, valamint az Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság tagja volt.

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!