Készült: 2024.03.03.11:06:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

51. ülésnap (2018.12.13.), 36. felszólalás
Felszólaló Dr. Hadházy Ákos (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 6:24


Felszólalások:  Előző  36  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HADHÁZY ÁKOS (független): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Természetesen nem fogom igénybe venni ezt a 15 percet, hiszen akkor egy valódi vezérszónoklatot tartanék, de nem kívánom azt a látszatot kelteni, mintha itt egy valódi parlamentnek egy valódi vitája lenne, és egy valódi beszámolót kellett volna hallgatnunk. Nem is az én véleményemre szeretném felhívni a figyelmet, hanem annak a több százezer magyar embernek a véleményére, aki már aláírásával támogatta az európai uniós ügyészséget kikényszerítő aláírásgyűjtést. Ez a több százezer ember véleményt nyilvánított Polt Péter, a Legfőbb Ügyészség és az egész ügyészség munkájáról is. Azért nem tudunk pontos számot mondani, mert nagyon-nagyon sokan gyűjtik ezeket az aláírásokat, ezeknek a napoknak a feladata, hogy egy pontos számot tudjunk a jövő héten mondani. Én mindenesetre elhoztam a tegnap beérkezett ötezer aláírást, ezt majd megmutatom főügyész úrnak, szerintem nagyon impozáns ötezer magyar állampolgár véleményét így egyben látni.

Még egyszer mondom, nem fogok szónoklatot tartani, én magam is menni fogok, még a mai napon is fogunk aláírásokat gyűjteni. Nagyon sok ember munkája van ebben, és nagyon sok embernek kell még ezen dolgozni. Sok mindenkit kiemelhetnék, volt, aki már kétezer aláírást összegyűjtött. Ennek a hétnek számomra az egyik legkedvesebb aláírásgyűjtője egy volt tanárom, aki egy kistelepülésen önmaga 550 aláírást összeszedett; azért, mert az emberek tudják azt, hogy a magyar ügyészség falaz a magyar kormánynak, és megengedi, hogy az európai uniós pénzeket minden kontroll és minden további nélkül, számolatlanul lehessen ellopni.

Kettő dologra szeretném mégis felhívni a figyelmet kettő percben vagy annyiban sem. Az egyik az, hogy sajnos, tudni kell azt, hogy ma a magyar ügyészség szó szerint asszisztál, közvetlenül asszisztál abban, hogy megvan a Fidesz kétharmada. A tegnapi napon abban, hogy kétharmaddal át tudjanak vinni törvényeket, az ügyészségnek teljesen egyértelműen közvetlen szerepe volt. Ez több szempontból sajnálatos: természetesen sajnálatos Hirt Ferenc képviselőtársunk halála miatt is, de leginkább sajnálatos azért, mert így most már a Fidesz kétharmadát gyakorlatilag Simonka György képviselő szavazata tartja fenn.

Simonka Györgyöt már négy éve le lehetett volna tartóztatni. Egy egyszerű állatorvos is észreveheti otthon, ha megnézi a nyilvános adatbázisokban azt a hálózatot, amelyik ott Simonka György körül létrejött, hogy voltak alapítványok, nonprofit kft.-k, amelyek európai uniós támogatásokat megnyertek, ezekben Simonka György családtagjai, ismerősei voltak benne, és ezek aztán megbíztak olyan cégeket ezeknek a munkáknak az elvégzésével, amelyekben szintén Simonka György ismerősei és családtagjai voltak benne. Ebben az ügyben önök már jó néhány letartóztatást eszközöltek, levelezésben voltunk ebben, voltak előzetes letartóztatások. Láttam olyan vallomásokat, ahol ezek a letartóztatott emberek elmondták, hogy mindent Simonka György intézett, ehhez képest négy éve nem tartóztatják le ezt az embert, és most sem tartóztatják le, csak a mentelmi jogát kérték ki; nem tartóztatják le azért, hogy fenntartsák a Fidesz kétharmadát.

Legvégül pedig egy történetet szeretnék csak elmesélni; nagyon sokat lehetne elmesélni, hogy hogyan segítik és milyen egészen elképesztő és sokszor nevetséges módon engedik el a legkomolyabb bűnözőket is. Én a Klebelsberg Központ szoftverbeszerzésére szeretném felhívni a figyelmet. Itt másfél milliárd forint európai uniós pénzből vásároltak elvileg szoftvereket, és azt az információt kaptam, hogy ezek nem valósultak meg. Áder János húga, Pölöskeiné levelezésemre azt mondta, hogy minden rendben van, semmi probléma nincsen. Amikor én kértem, hogy mutassa meg akkor ezeket a szoftvereket, nem mutatta meg, végül az utódja volt az, akihez bemehettem, és valóban meggyőződtem arról, hogy nincsenek meg ezek a szoftverek, a nagy részük nem működik. Miután ebben feljelentést tettem, a Miniszterelnökség vizsgálata is megállapította, egyértelműen megállapította, hogy a másfél milliárd forintnyi szoftverből 500 millió forintnyi szoftver nem is létezik, 500 milliónyi meg nem működik, és elvileg talán 500 milliónyi működőképes.

(12.20)

Majd a Nemzetgazdasági Minisztérium EUTAF nevű auditáló szervezete szintén végzett egy vizsgálatot. Azért tudom ezeket ilyen részletesen, mert egy nyomozás lezáró határozatából idézek. Ez az EUTAF-vizsgálat szintén ugyanezt leírta, hogy helyszíni vizsgálataik alapján ezeknek a szoftvereknek egy nagy része nem is létezett soha, egy másik része pedig nem működik. Majd a NAV nyomozója azzal zárta le a nyomozást, hogy nem történt semmi, ugyanis megkeresték az EMMI szakértőit is, és az EMMI rendszeresen monitorozta ezt a projektet, és ő nem talált semmilyen visszaélést. Tehát a NAV nyomozója nem emelte fel a fenekét, nem ment el a Bajcsy-Zsilinszky útra, nem nézte meg, hogy léteznek-e ezek a szoftverek, nem hitte el Lázár János minisztériumának, nem hitte el az NGM-nek, hogy ezek a szoftverek nem léteztek, hanem egyszerűen lezárta a nyomozást, és önök ebbe minden további nélkül belementek. Nem hiszem, hogy kell ennél egyértelműbb bizonyíték, amikor nem létezik egy szoftver, mégis kifizettek rá 500 millió forintot, nem működik egy szoftver, mégis kifizettek rá 500 millió forintot.

Még egyszer mondom, nem szónokolok tovább, hiszen teljesen fölösleges, nem szeretném azt a látszatot kelteni, mintha egy valódi parlament valódi vitáján lennénk. Viszont ezeket megmutatom önnek, tényleg nagyon impozáns. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  36  Következő    Ülésnap adatai