Készült: 2019.12.15.19:25:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

232. ülésnap (2017.06.12.), 255. felszólalás
Felszólaló Hadházy Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  255  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HADHÁZY SÁNDOR, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. június 8‑án a házszabályi rendelkezések 46. §-a alapján megtárgyalta az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/15428. számú törvényjavaslatot és ahhoz a bizottság június 9-i döntése értelmében 21 igen szavazat mellett, 2 ellenszavazat ellenében, tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.

Az összegző jelentés egyrészről tartalmazza a Gazdasági bizottság részletes vitát lezáró módosító javaslatát, annak hat pontja kivételével, valamint a Törvényalkotási bizottság saját indítványát Balla György képviselőtársunk szóbeli kiegészítésével, amelynek értelmében a sertéshúshoz kapcsolódó belsőségek is az 5 százalékos áfakörbe kerülhetnek.

A bizottság nem támogatta sem az MSZP, sem az LMP módosító irományát, mert azok indokolatlanul nagy, 100, illetve 170 milliárdos bevételkiesést eredményeznének a költségvetésnek. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy ahogyan az előttünk fekvő törvényjavaslatból is kiderül, a kormány folyamatosan vizsgálja azon termékek és szolgáltatások körét, ahol adócsökkentés a magyar gazdaság teherbíró képességére is figyelemmel végrehajtható, legyen szó alapvető élelmiszerekről vagy akár digitális hozzáférés elősegítéséről. Ezért is kérem a javaslat támogatását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  255  Következő    Ülésnap adatai