Készült: 2020.01.26.09:51:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

270. ülésnap (2013.04.22.), 208. felszólalás
Felszólaló Bana Tibor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az egészségügyi rendszer átalakításával kapcsolatban különböző fórumokon, így itt az Országgyűlésben is többször felemeltem a szavam, kérve önöket, hogy kellő súllyal vegyék figyelembe a helyi viszonyokat és az emberek véleményét. Sajnos ez nem így történt, a második Orbán-kormány funkcióváltásra, hatékonyságra hivatkozva a tiltakozó aláírások és megmozdulások ellenére egyetlen tollvonással szüntette meg szülővárosomban, Körmenden a szülészet-nőgyógyászatot és az aktív belgyógyászatot, Celldömölkön pedig az aktív belgyógyászatot és az aktív sebészetet. A problémák továbbgyűrűznek, a járóbeteg-szakellátás területén is egyre több a kérdőjel, az anyagi lehetőségek szűkössége miatt több város, például Csepreg vonatkozásában is folyamatosan romló helyzetről beszélhetünk.

A fekvőbeteg-ellátásra visszatérve kitérnék arra, hogy több mentőállomás, például Körmend esetében is fejlesztésre szorul a géppark, de szinte az összes Vas megyei járás hasonló cipőben jár. A leépítések következtében Celldömölk térsége a korábbinál is hátrányosabb helyzetbe került, így az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján létfontosságú lenne, hogy a városban esetkocsi teljesítsen szolgálatot. A hosszú ideje húzódó ügy megoldása érdekében több irányból is történtek lépések, aláírásgyűjtésre is sor került, de a térségben élők ellátási színvonalát javító intézkedésre mind ez idáig nem került sor.

Korábbi, a témát is érintő szóbeli kérdésemre Halász János államtitkár úr azt válaszolta, hogy ahol kimutatható növekedés észlelhető a betegszállításoknál, ott szándékukban áll fejleszteni. Bízom benne, hogy ez a konkrét esetben azt jelenti, hogy végre valóban megkaphatja az esetkocsit a celldömölki mentőállomás.

A januárban benyújtott írásbeli kérdésemre a valóságot a kórházban végbement változások vonatkozásában erősen megszépítő, általánosságokat tartalmazó választ kaptam Halász János államtitkár úrtól. Remélem, hogy ezúttal a mellébeszélés helyett végre konkrétumokat fogok hallani az ügyről, hiszen a Kemenesalján élők megérdemlik, hogy őszintén és egyenesen beszéljünk az őket érintő problémákról.

Tisztelt Miniszter Úr! Mindezek alapján kérdezem, hogy meghallják-e az emberek hangját, figyelembe veszik-e a helyi érdekeket a fent említett ügyekben.

Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai