Készült: 2020.07.04.20:27:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

95. ülésnap (2007.10.08.), 232. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Én megértem, hogy rossz az MSZP-s képviselők idegállapota, ezért beszél csúnyán Szabó Zoltán képviselő úr, ezért támadja Tatai-Tóth András a szakszervezet vezetőit és aláírásgyűjtését. De azt hiszem, érdemes a valóban komoly kérdésekkel foglalkozni.

Államtitkár úr is elmondta, bizottsági ülésen is elhangzott, hogy a Fidesz idejében, a polgári kormány idejében is volt óraszámemelés. Az államtitkár úr is és Tatai-Tóth András képviselő úr is úgy csinál, mintha nem értené, hogy mi lenne a különbség a kettő között. Az egyik esetben az oktatás színvonalának az emeléséről van szó, ami azt jelenti, hogy minden egyes tanár ugyanannyi óraszámot megtanít, a kötelező óraszámok nem változnak, ezenfelül egyéni foglalkoztatásokat tart, felzárkóztat, tehetséget gondoz, korrepetál. Ez egy plusz időkeretként jön be a rendszerbe. Itt azonban a kötelező óraszámot emelték fel, ami azt jelenti, hogy tanárok esnek ki a rendszerből, a gyerekeknek nyújtott szolgáltatás nem javul, hanem romlik.

Tisztelt Képviselőtársaim! Én a bizottsági ülésen is világosan és egyértelműen elmondtam - s lépjünk a konszenzus irányába -: mi lenne, ha azt a fajta szabályozást, amit Pósán László képviselő úr az előbb ismertetett, és az valóban a jelenlegi állapothoz képest az oktatás színvonalának emelése irányába mozdul el, elfogadnánk konszenzussal? Önök azt mondják, ez is óraszámemelés, és az is. Azt hiszem, fogadják el azt a fajta óraszámemelést oly módon, ahogy Pósán képviselő úr elismételte az előbb, és akkor ebben az esetben, azt gondolom, mi sem fogunk tiltakozni ez ellen. Ez egy kompromisszumos javaslat, előrelépést jelent, és az oktatás színvonalának az emelése irányába megy. Önök azt mondják, hogy úgy sincs különbség a kettő között, akkor legyen ez a kompromisszum.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai