Készült: 2020.07.10.01:48:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2009.10.19.), 90. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Beosztás a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. UJHELYI ISTVÁN, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Sajátos helyzetben vagyunk, mert kettő héttel ezelőtt folytattuk le ennek a párbeszédnek az első felvonását, és akkor valóban ígéretet tettem arra, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban részben intézkedési tervet készítve, részben pedig a kollégákat egyfajta koordinációra késztetve előrehaladunk az ügyben, és azt kell válaszoljam képviselő úrnak, hogy a múltkori válaszomnak megfelelően, a múltkori párbeszédünknek megfelelően a feladatokat ki is adtam a hivatalban a munkatársaknak.

Miután képviselő úr tájékozott, ezért az Országgyűlés tagjait, illetve a nyilvánosságot szeretném jobban beavatni a részletekbe, hiszen nagyon fontos tudni, hogy az Erzsébet téren a régi Volán-pályaudvar helyén valóban egy talán Európában is híressé váló és különleges igényeket kiszolgálni képes Design Központot hozunk létre. Tulajdonképpen a kormány néhány évvel ezelőtti határozatának megfelelően ez a munka elindult, sőt a cél szerinti beruházás le is zárult. Szeptember 14-én, tehát mintegy másfél hónappal ezelőtt megkapta az ideiglenes használatbavételi engedélyt a Design Központ épülete. Éppen ez tette lehetővé, hogy a design hetek megrendezését az ideiglenes használatbavételi engedély alapján megtegyük az A épületben.

A szükséges szakhatósági engedélyek megszerzése általában sem egyszerű folyamat, viszont ennek az épületegyüttesnek, ennek az épületnek az esetében tovább bonyolította a helyzetünket, hogy az épület műemléki jelleget kapott, és éppen ezért az épület akkor kaphatja meg majd a végleges használatbavételi engedélyt, ha eleget teszünk a hatóságok által kifogásolt hiányok pótlásának. Ezek az időközben keletkezett rongálások miatt szükségesek. Ez a munka zajlik, és ahogy múltkor válaszomban ezt vállaltam államtitkárként képviselő úr felé, a feladatokra ránézek, és ki is adtam az elmúlt héten a kollégáknak az intézkedési terv elkészítésének kötelezettségét.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai