Készült: 2019.11.13.06:40:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

175. ülésnap, 174. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 4:36

Felszólalások:  <<  174  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Először a sürgős tárgyalásba vételi kérelmekről döntünk.

A kormány kezdeményezte a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokról és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló, 2007. évi XVII. törvény módosításáról szóló T/6753. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem a kormány képviselőjét, hogy kívánja-e a sürgősséget indokolni. Államtitkár úr jelzi, hogy nem.

Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/6753. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 199 igen szavazattal, 132 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

A kormány kezdeményezte a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény módosításáról szóló T/6748. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Miniszter úr jelzi, hogy nem kívánja indokolni. Most a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/6748. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 355 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

A kormány kezdeményezte a bűnüldöző szervek nemzetközi együttműködéséről szóló 2002. évi LIV. törvény módosításáról szóló T/6749. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a kormány részéről kívánják-e ezt indokolni. Államtitkár úr jelzi, hogy nem. Most a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/6749. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 210 igen szavazattal, 154 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Most részletes vitára bocsátások következnek. Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a hízott kacsából és libából előállított termékek védelméről szóló H/6394. számú határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 367 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Magyar Köztársaság polgárai személyes adatainak biztonságát, valamint egyes állami szerveket, közszereplőket érintő információszerzési vagy más néven "árnyék-titkosszolgálati botrány" körülményeit és az ügy kezelésének anomáliáit vizsgáló bizottság létrehozásáról szóló H/6429. számú határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 372 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

A Fidesz képviselőcsoportja a Házszabály 143. § (4) bekezdése alapján az Ü/6640. számú kérelmében indítványozta az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság 14/2006-2010. számú eseti jellegű állásfoglalásának elutasítását. A vita és a határozathozatal előtt felkérem Nyakó István jegyző urat, ismertesse a bizottság állásfoglalását.

Felszólalások:  <<  174  >>    Ülésnap adatai