Készült: 2019.10.13.23:40:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

44. ülésnap (2014.12.23.), 52-54. felszólalás
Felszólaló Dr. Vadai Ágnes (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  52 - 54  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VADAI ÁGNES (független): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Önök, kormánypárti képviselőtársaim, azt mondták, azért nem jönnek el reggel, mert politikai cirkuszban nem vesznek részt. Érdeklődni szeretnék, hogy akkor ez micsoda, amit a köztársasági elnökkel közösen játszanak. Ez egy bábjáték. A köztársasági elnök visszaküldi ‑ mellesleg a fideszes köztársasági elnök ‑ a törvényt, önök egy kicsit módosítgatnak, majd ugyanúgy átnyomják ezt az egyébként önökhöz közel álló cégeket támogató úgynevezett plázastoptörvényt.

Vajon önöket vagy a köztársasági elnököt piacgazdasági megfontolások vezetik-e a módosítás kapcsán? Ezt a szóösszetételt önök nem nagyon ismerik, úgy igen, hogy piac: lenyúljuk vagy államosítjuk, gazdaság: tönkretesszük. Vajon a vállalkozás szabadságának kérdése vezeti-e önöket vagy vezette a köztársasági elnököt ebben az ügyben? Ja, hát az önök strómanjai meg csicskái vállalkozásának szabadsága, az igen, a másé, az semmiképpen nem.

Vajon a tulajdon védelme vezeti-e önöket, vagy éppen vezette a köztársasági elnököt, amikor visszaküldte ezt a törvényt? Ja, hát a saját tulajdonuk védelme, azt láttuk. Ha a saját tulajdonukat kell megvédeni, akkor mindent, ha a haverok tulajdonát, érdekét kell megvédeni, akkor mindent, ha másét, akkor semmit.

Vajon akkor mégis milyen érdek vezette önöket ebben az ügyben? Már több képviselőtársam is elmondta, hogy egészen világos, hogy semmiképpen nem a magyar állam vagy a magyar polgárok érdeke. A strómanok, a haverok és végső soron a kormánypártok érdeke vezette az eredeti törvénynél és ennél is. És képviselőtársaimnak megmondom, hogy miért éppen ez a kormányhivatal. A rövid válasz az, hogy csak. Merthogy maguk így szoktak törvényt alkotni az Országgyűlésben.

A hosszabb pedig nyilvánvalóan, mert ott van valami mutyi, valami érdek, ami miatt ezt a kormányhivatalt kell előretolni.

Nem tudom, képviselőtársaimnak (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a kormányoldalon feltűnt-e, hogy nemhogy 400 méter felett nem építenek… (L. Simon László: Négyzetméter!) ‑ 400 négyzetméter felett, hanem 4 négyzetméter alatt sem építenek lassan Magyarországon.

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő asszony.

DR. VADAI ÁGNES (független): Úgyhogy a Demokratikus Koalíció ezt a törvényjavaslatot semmilyen módon nem támogatja. (Szórványos taps az MSZP és az LMP soraiban. ‑ L. Simon László: Ez hihetetlen!)
Felszólalások:  Előző  52 - 54  Következő    Ülésnap adatai