Készült: 2020.04.04.05:25:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

327. ülésnap (2013.11.20.), 60. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:29


Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Először szeretném javasolni az MSZP-nek, hogy házon belül tisztázzák, mi a viszonyuk ehhez a törvényjavaslathoz. Gyakorlatilag minden bizottságban más álláspontot képviseltek. Más álláspontot képviselt Korózs Lajos és más álláspontot képviselt az MSZP szóvivő asszonya.

Szeretném elmondani a tisztelt Háznak, hogy ennek a javaslatnak, ha idevesszük még a gyerekek utáni adókedvezmény kiterjesztését a járulékokra is, a következő költségvetésben a fedezete mintegy 70-80 milliárd forint. Még egyszer mondom, 70-80 milliárd forint. Tisztelt képviselő úr, nagyon-nagyon kevés olyan évet tudna mondani a rendszerváltozás óta, amikor egyik évről a másikra 70-80 milliárd forinttal növekedett a családtámogatásokra fordított költségvetési összeg.

Én egyébként elfogadom, mert az ellenzéknek nyilván kell kritikát mondani a költségvetésről, az előző évekről, de most arra szeretném felhívni a figyelmét, hogy van itt egy törvénycsomag, a törvénycsomagban vannak lépések, ezeket a lépéseket alapvetően nem vitatja senki. Ezért javaslom, fontolják meg, hogy e törvénycsomag alapján szavazzanak, mondjanak bármilyen jogos vagy nem jogos kritikát, de a végén az előttünk fekvő törvénycsomag alapján hozzák meg a döntésüket. Ha így tesznek, azt megköszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai